Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten lamsfricandeau met pesto uit de braadzak

braadzak recept en recepten lamsfricandeau met pesto uit de braadzak

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten lamsfricandeau met pesto uit de braadzak
500-600 gr lamsfricandeau
zout, peper
3 eetlepels pesto
3 eetlepels (olijf)olie
1 zak Italiaanse groentemix (400 gr)
2 dl vleesfond (pot á 380 ml)
1 braadzak
aluminiumfolie
staafmixer

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi het vlees licht met zout en peper, smeer het vervolgens rondom in met de pesto en besprenkel met de olie.
Leg de fricandeau in de braadzak en doe de groenten erbij.
Sluit de braadzak met de sluitclip, leg hem op de bakplaat en laat het vlees in het midden van de oven in
40-45 minuten garen.
Knip de braadzak open, neem het vlees uit de zak en houd het in aluminiumfolie warm.
Doe de groenten over in een pan en laat ze met de fond ± 8 minuten zachtjes koken.
Pureer dit met een staafmixer tot een saus.
Snijd het vlees in plakken en verdeel die over 4 (voorverwarmde) borden.
Schep de groentesaus om het vlees.
Serveer met pasta en broccoli.

Previous post:

Next post: