Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten moorse kip met saffraanbloemkool pijnboompitten en rozijnen

braadzak recept en recepten moorse kip met saffraanbloemkool pijnboompitten en rozijnen

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten moorse kip met saffraanbloemkool pijnboompitten en rozijnen
Voor de kip:
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
zout, peper
2 eetlepels olijfolie
1 grote maiskip
80 gr mager rookspek in plakjes

Voor de bloemkool:
1 bloemkooltje
1 fijngesneden teentje knoflook
6 draadjes saffraan
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels licht geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels rozijnen, ± 20 minuten geweld in heet water
peper, zout
2 eetlepels gesneden verse koriander

Extra nodig:
1 braadzak

Meng de olie met het knoflook-, koriander- en komijnpoeder en peper en wrijf de kip hiermee in.
Bedek de kip met de plakjes rookspek, doe hem in de braadzak en laat in de koelkast bij voorkeur een nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem de kip uit de braadzak, bestrooi met iets zout, stop de kip weer terug in de braadzak, sluit deze goed af en bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en kook die in ruim kokend water
in ± 5 minuten beetgaar.
Meng de saffraan met 1 dl kokend water en laat het ± 5 minuten staan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes tot ze licht kleuren.
Voeg de knoflook toe en bak die ± 1 minuut mee.
Voeg het saffraanwater en de rozijnen toe en laat de bloemkool ± 5 minuten zachtjes koken tot het water enigszins is verdampt.
Schep de bloemkool regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kip in stukken.
Bestrooi de bloemkool met de pijnboompitten en serveer met de kip.
Bestrooi de kip met de koriander.

Previous post:

Next post: