Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten pittige tahoe met spitskool

braadzak recept en recepten pittige tahoe met spitskool

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten pittige tahoe met spitskool
(personen)

1 blok tahoe (375 g))
1 eetlepel milde currypasta (Patak’s)
2 eetlepels roerbakolie
1 rode peper
2 bosuitjes
300 gr panklare spitskool
zout, peper
ovenschaal ± 20 x 30 cm
1 braadzak + bindertje (25 x 40 cm)

Snijd de tahoe in 8 plakken en laat die in een zeef uitlekken.
Roer de currypasta en de roerbakolie in een kommetje door elkaar en bestrijk de tahoeplakken hiermee.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Meng de spitskool, de peperreepjes en de bosui in de braadzak door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Leg de braadzak op één kant in de ovenschaal, verdeel de groente over de bodem en leg de plakken tahoe erop.
Sluit de braadzak met het bindertje af en prik met een cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant.
(Zet de braadzek eventueel tot gebruik in de koelkast.)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schuif de schaal met de braadzak in de oven en bak de tahoe in 30-40 minuten bruin en gaar.
Schep de tahoe met de groente op 4 borden scheppen en serveer met rijst.

Previous post:

Next post: