Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten runderrollade

braadzak recept en recepten runderrollade

by de man in de zorg on January 28, 2000

braadzak recept en recepten runderrollade
(6 personen)

1 (gekruide) runderrollade (schouder) van ruim 1 kg
50 gr boter
4 fijngehakte teentjes knoflook
2 fijngehakte uien
2 laurierblaadjes
2 dl rode wijn
2 dl runderbouillon

Verhit de boter in een diepe braadslee, bak het vlees daarin rondom bruin en haal het uit de pan.
Fruit de knoflook en de uien in de braadboter.
Voeg de laurierblaadjes toe, blus af met de wijn en de bouillon en breng het geheel aan de kook.
Neem de braadslee van het vuur, leg het vlees er weer in, zet het in een op 80-90°C voorverwarmde oven en laat het vlees ± 5 uur sudderen.
Serveer met aardappelpuree en rode kool.

Previous post:

Next post: