Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten varkenshaas uit de braadzak

braadzak recept en recepten varkenshaas uit de braadzak

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten varkenshaas uit de braadzak
(2 personen)

1 ui
200 gr panklare spitskool
1 kleine appel
3/4 dl cider
1 varkenshaasje á 250 gr
1 theelepel paprikapoeder
zout, zwarte peper
2 takjes verse tijm
2 eetlepels zure room
1 eetlepel currygewürzsaus
1/2 eetlepel bloem

verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui.
Schep de ui door de spitskool en doe dit mengsel in een braadzak.
Was de appel, boor het klokhuis eruit, snijd de appel in dunne plakken en leg die op de kool.
Sprenkel er de cider over.
Wrijf het varkenshaasje in met het paprikapoeder, zout en peper en leg het op de appel.
Leg de takjes tijm ernaast.
Bind de braadzak met een bindertje dicht en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Leg de braadzak in een ovenschaal, schuif die in de oven en braad het varkenshaasje in ± 20 minuten gaar en heel lichtbruin.
Roer in een kopje de zure room, de currygewürzsaus en de bloem door elkaar.
Knip een puntje van de braadzak en schenk het vocht in een steelpan.
Breng het vocht aan de kook en roer er het roommengsel door.
Blijf roeren tot de saus gebonden is.
Snijd het varkenshaasje in plakken.
Verdeel de kool en de appel over 2 borden, leg de plakken varkenshaas erop en schenk er de saus over.

Magnetron: U kunt dit gerecht ook in de combinatiemagnetron bereiden.
Gebruik dan een magnetronbestendige schaal en een bindertje zonder metaal of een elastiekje.
Verwarm de oven voor op 225°C en verwarm het gerecht ± 8 minuten op 300 watt.
Lekker met aardappelpuree.

Previous post:

Next post: