Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   braadzak recept en recepten zalm met tomaat en limoen

braadzak recept en recepten zalm met tomaat en limoen

by de man in de zorg on January 14, 2000

braadzak recept en recepten zalm met tomaat en limoen
2 limoenen
2 tomaten
1/2 zakje verse koriander
300 gr gewassen en gesneden prei
zout, (versgemalen) peper
4 zalmfilets á ± 225 gr
1/8 liter vissaus (pakje)
ovenschaal ± 30 x 40 cm
1 braadzak + bindertje (25 x 40 cm)

Breng in een pan water aan de kook.
Boen de limoenen goed schoon, snijd er 8 plakjes af en pers de rest uit.
Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak de korianderblaadjes fijn.
Meng de prei, de tomaat, de koriander en het limoensap in de braadzak door elkaar en breng op smaak met zout
en peper.
Leg de braadzak op één kant de in ovenschaal en verdeel de prei over de bodem.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de groente.
Leg op elke zalmfilet een plakje limoen.
Sluit de braadzak met het bindertje af en prik met een cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant.
(Zet hem eventueel tot gebruik in de koelkast.)
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schuif de schaal met de braadzak in de oven en braad de zalm in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
Knip een hoekje van de braadzak en schenk het braadvocht voorzichtig in een pan.
Leg de zalm tot gebruik terug in de uitgeschakelde, nog warme oven.
Breng het braadvocht aan de kook en laat het op hoog vuur tot ± 2 eetlepels inkoken.
Roer de vissaus erdoor en verwarm alles al roerend (laat niet meer koken!).
Leg de zalmfilets met de prei op 4 (voorverwarmde) borden en schep de saus erlangs.
Garneer met plakjes limoen en serveer met krielaardappeltjes.

Previous post:

Next post: