Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Brandalarm

Brandalarm

by de man in de zorg on March 4, 2005

04-03-05
brandalarm
Vrijdag 4 maart 2005
Een bekend gezegde is ;de politie is mijn beste vriend.
Afgelopen nacht hadden we brandalarm. Ergens in de zorginstelling was op een of andere oorzaak een alarm afgegaan, zonder dat er daadwerkelijk iets aan de hand was.
Bij brandalarm komt de brandweer automatisch en gaat ook; ook al is er niets aan de hand; naar de plaats waar de melding vandaan komt.
Zo ook in mijn nachtdienst; er was gelukkig niets aan de hand, maar door het alarm is ook de brandweer naar de zorginstelling gekomen.
Binnen vijf minuten waren er 6 grote bred? gespierde mannen in het verpleeghuis op weg naar de zorgafdeling waar het alarm was afgegaan.
6 Man waarmee ik geen ruzie zou willen hebben. Echte stoere mannen.
In de zorginstelling waar ik werk om ons te helpen; of om eerlijk te zijn; bij brand te zeggen dat wij opzij moeten zodat zij professioneel de klus kunnen klaren.

Onlangs hadden we inbraak alarm in de zorginstelling waar ik werkt. (over regels en procedures; aanrij tijden van politie en dergelijke kan en zal ik niet ingaan).
Normaal gesproken behoren ze er gewoon snel te wezen. Zo ook die dienst. We wachtte op de politie; wachten; wachten nog steeds. Ondanks inbraak alarm is er niemand in ‘t blauw gekomen om te helpen de boeven te vangen. Of om mij als verzorgende in nood te bevrijden van de boef.
HELP HELP politie; waar blijven jullie……
Zit veelal alleen in de nacht; moederziel alleen. Mocht er wat met mij gebeuren; ik zal het brandalarm inslaan. Weet ik zeker dat 6 brede mannen naar de zorginstelling en naar mijn zorgafdeling komen om mij te komen helpen. Ik wacht niet op de politie, duurt lang; veel te lang.
De politie was mijn beste vriend; want van vrienden moet je het hebben; maar aan zulke politie vrienden heb je soms zo weinig.

Previous post:

Next post: