Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   coming out ik geloof het niet

coming out ik geloof het niet

by de man in de zorg on September 26, 2007

coming out ik geloof het niet
Juichend kwam ze; mijn vrouwelijke collega; gisteren terug op de afdeling; na haar koffiepauze. Ja; haar vriend ging trouwen. Ja; blij was ze; dat zeker. Een huwelijk; een homohuwelijk.
Trots ben ik op nederland dat dit kan en ja; misschien denk ik er anders over dan velen; ik vind dat dit moet kunnen. Mensen moeten gelukkig kunnen zijn; niet kijkend naar geaardheid of geloof.

Trost op nederland; een land waar homo’s in elkaar worden geslagen omdat ze zo zijn; misschien wel door mensen uit een land waar je als homo gestenigd word omdat je zo bent?

Trots op nederland waarbij je uit geloof verzwijg dat je homo bent; omdat je anders al je familie verliest; uit schaamte voor een zondig zwart schaap in de familie. Waar men dan alsnog trouwt en ongelukkig is. Kinderen op de wereld zet en je vrouw belazerd en het toch met mannen doet omdat je eenmaal zo bent. Weetje;en homo zijn is geen ziekte. Ja, voor de buitenwereld hetero en gelukkig getrouwd en voor je eigen wereld homo en gaan voor je geaardheid. Alles voor het geloof en de buitenwereld. Holland ik ben trots op je?

Holland; ik ben trots op je. Homo zijn en uitkomen voor je geaardheid is in dit mooie kloteland niet makkelijk. Oh ja; dat zeg ik als hetro; maar ik vind dat iemand gelukkig moet kunnen zijn niet kijkend naar geaarheid en zo.
Juichend kwam ze gisteren terug op de afdeling; na haar koffiepauze. Ja haar beste homo vriend ging
trouwen. Ja; blij was ze; dat zeker. Een huwelijk; een homohuwelijk.
En ja; ze was er bij. Neen; niet als bruidmeisje maar als getuige erbij zijnde. Ja; ik zie haar al staan in tuttu of roze balerina jurk; bij het altaar van een man die met een man gaat trouwen.
Maar toch; ik vind dat dit moet kunnen; ook al ben ik niet rose en homo.
Holland; een land waar je voor je mening uit mag komen; kan zeggen en schrijven wie je bent. Een vrij land… …waar het soms verdomd moelijk en verontrustend is dat men niet voor je geaardheid kan en durft te komen; uit schaamte en geloof.

Previous post:

Next post: