Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Contactverzorgende in functieschaal 40?

Contactverzorgende in functieschaal 40?

by de man in de zorg on February 2, 2005

contactverzorgende in functieschaal 40?
Als contactverzorgende ben ik ingedeeld in schaal 40. Niet dat ik er nu financieel op voorui ben gegaan; maar mijn uitloopschaal is twee schalen hoger dan bij 35.
Om het kort uit te leggen ben ik bijvoorbeeld van salarisschaal 35 functiejaar 5 horizontaal overgeschaald naar salarisschaal 40 functiejaar 3.
Op dat moment merk je er niets van; na vijf jaar; als je bij 35 op je top zou zitten heb je bij 40 nog twee jaar te gaan voordat je aan je top zit.
Aan het einde maakt dit best wel veel uit; als ik eerlijk ben. Hoger ingeschaald zijn is meegenomen maar voor wat hoort wat. Mijn takenpakket is groter en breder geworden en ben door de functie wijziging meer verantwoordelijk geworden voor de zorg.
Ook is het zo; als ik niet aan de eisen van het contactverzorgende zijn voldoet dat ik eventueel teruggeschaald kan worden; naar mijn oude functiegroep 35. Reden te meer om mijn uiterste best hiervoor te doen toch?
Ook op mijn salarisstrook is er wat veranderd. Stond er vroeger bij mij ziekenverzorgende (of bij collega’s vig) nu staat er bij functie contactverzorgende.
De instelling waar ik werk heeft dit mooi opgelost; en misschien keizen er wel mensen om juist bij deze werkgever te gaan werken omdat functiegroep 40 toch aantrekkelijker staat dan 35 als je de keuze heb tussen twee vacatures als vigger of ziekenverzorgende.
Toch merk ik dat niet elke zorginstelling de contactverzorgende heeft ingeschaald op 40. Via mail weet ik dat velen nog in 35 zitten en hetzelfde werk doen als ik. Dat is vreemd omdat je juist zou verwachten dat als een vigger op 35 zit dat het overal zo is, en dat je als contactverzorgende overal in 40 zit.
Misschien voor de lezers van deze weblog reden om eens na te gaan hoe het bij hun werkgever zit.

Previous post:

Next post: