Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   cultuur opsnuiven

cultuur opsnuiven

by de man in de zorg on September 5, 2007

cultuur opsnuiven
vandaag beiden vrij; vakantie in hotel “ons eigen huis”
Ja; het was leuk het uitstapje gisteren. Naar het winkelcentrum en contact gelegt met de lokale bevolking. Het touristme is hier nog niet echt doorgedrongen in mooi Hoogvliet. Geen jengelende straatventers en dat je elke winkel word binnengetrokken om troep te kopen die je aan niemand wil geven. “Kijken kijken niet kopen”, dat geld hier niet. Neen; dat doet men niet in mooi Hoogliet; een stukje onbedorven groen nederland; omdat men weet dat de lokale bevolking weinig geld heeft. Kijken kijken en kopen; op afbetaling; geld hier heb ik me laten vertellen.
Maarja; ik kan niet naar de lokale en traditionele bevolking kijken. Als tourist geef je de plaatselijke pool die staat bij de supermarkt; met zijn straatkrant een exta fooi. Doet me goed om zoiets voor de lokale bevolking te doen.

Vanmorgen een architectonisch laagstandje bezocht in mooi Hoogvliet trouwens.
Dit totaal achterhaalde hoogstandje heet een brug. Drie banen breed, in de ochtend twee naar de randstad vanaf spijkenisse en in de avond twee banen naar spijkenisse en 1 naar mooi Hoogvliet. Gebouwd in de tijd dat men met paard en wagens heen en weer reed; en volstrenkt verouderd en zodoende het vele verkeer niet aankunnende. Altijd file bij deze traditionele brug. Ook gaat deze verkeersader vier maal per uur open; spits of geen spitsuur. Gevolg is dat je een half uur eerder moet vertrekken als je naar spijkenisse ga; of dat je anders bijna honderd procent kans heb dat je voor een open brug sta. Ja; daar hadden ze bij het ontwerp niet bij stilgestaan dat er ooit nog eens auto’s overheen zouden gaan. Een twijfelachtige toekomst visie in die tijd.
Vanavond uit eten bij een traditioneel eethuis in mooi Hoogvliet; maar daarover morgen meer. Hieronder de foto van dit zeer achterhaalde technische laagstandje; de spijkenisse brug
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
tot morgen

Previous post:

Next post: