Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   daar komt mijn middagsnack aan; dacht hij

daar komt mijn middagsnack aan; dacht hij

by de man in de zorg on October 7, 2007

zondag 7 oktober 2007
Gisteren vrij; vriendin vrij. Vandaag vrij; vriendin vrij.
En daar komt mijn middagsnack dacht hij……..
Neen; gisteren vrij. Mooi weer in mooi Hoogvliet. Samen met zijn vieren de tuin gedaan; het was er mooi weer voor en ja; de herfst is er weer en in de tuin moet ook het een en ander gedaan worden weer.
Ja; met zijn vieren; timon; de ene leasekat van de buren hielp me goed. Ik had een zak neergezet voor m’n rommel en ja; dat gekke beest is dol op zakken en tasjes. Een tas betekend voor hem dat hij daarin moet zitten. Dus kat in de zak; rommel erbij kat uit de zak en kat erin. Talloze malen; maarja het is wel een zak of een tas; en daar moet ik in zitten heeft hij continu gedacht.
Pumba; de andere leasekat liep maar achter me aan. Elk blaadje wat bewoog dook hij op af en ja; menigmaal heb ik mijn handen weggehaald omdat hij uithaalde met zijn scherpe nagels. Gek beest; normaal een enorme slaapkop. Ja hij reagerde gisteren wel erg goed en fel op geritsel en bewegende takjes.
Ja; en mijn derde “hulp”; olaf de buurhond die had het maar druk. Met liggen en in de weg lopen. Tuurlijk wel eerst goed aangehaald voor ik begon met rommelen maar ja; toch continu in de wegliggend en lopend en af en toe op kijkend om zich heen. Het lijkt wel af en toe dat dat beest een ingebouwde klok heeft. Wachten; ja wachten….wachtend op zijn middagsnack.
Rond twaalf uur kwam de postbode aan. Vol goede moed stapte de postbode de tuin binnen om een brief bij de buren te bezorgen. Ofaf dook op en begon enorm te blaffen en kwam dreigend naar de toch wel geschrokken postbode toe. “Dag postbode; jij bent vandaag mijn middagsnack en zo te zien eet ik vandaag Hollands…………..”

Ja; gsteren vrij en ja; gezellig met z’n vieren te tuin gedaan; Ik en die misschien wel soms erg sta in de wegs. Tis gebeurd en ja; het was wel gezellig zo met zijn vieren. Het kan er weer even tegenaan.
Morgen weer een log; kep nacht; althans ik ga nachten. Tot morgen…..

Previous post:

Next post: