Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   dag buurvrouw

dag buurvrouw

by de man in de zorg on September 15, 2008

dag buurvrouw
Ze keek raar op en zei “ik ken jou helemaal niet…..”

Neen; ik heb een aantal jaren in rotterdam zuid gewoond; in de fazantstraat. Een jaar of ja….tien geloof ik in totaal… Zit in het boek “reis door de tijd te kijken”; het boek vol herinneringen en foto’s wat ook bij mij bewoners word gebruikt; en ontdek dat een bewoner in de straat heeft gewoond waar ik ook heb gewoond; van 1990 tot 2001.
Ik hoopte haar een beetje te kunnen bereiken en “prikkelen” met haar aan te spreken met “dag buurvrouw”
Ze keek op en zei “ik ken jou helemaal niet”.
Ik begin dat ik er ook heb gewoond en dat dat vlakbij de dorpsweg is; de maastunnel; het postkantoor bij de carnissesingel; de olifant en meer; en ja natuurlijk de makt in de afrikanen buurt. Stukje bij beetje reageert ze hierop en ja; een deel van die namen kan ze zich herinneren. Neen; niet van wanneer tot waneer ze daar woonde; maar de namen uit rotterdam zuid; charlois ken of kan ze nog wel herineren; zij het slechts deels.

Stond raar verbaasd dat zij zoveel wist; van zuid; en de omgeving van de fazantstraat in rotterdam. Ze heeft er lang gewoond en ja; misschien ook in de tijd dat ik er ooit woonde; maar geen herkenning of wat dan ook; als je in rotterdam uberhaubt je buren al ken.
Toch vond ik het een raar idee; deze bewoner wonend in dezelfde straat waar ook ik ooit woonde; tegen te komen bij mij op mij pg afdeling.
Zag foto’s van haar oude huis in de fazantstraat; een beneden woning met tuin en zo. Leuk die oude foto’s en vooral leuk dat deze dementerende bewoner nog zo “geprkkeld” kon worden met haar oude huis en straat. De fazantstraat in rotterdam zuid; waar ik ooit ook heb gewoond…..
tot oneven

Previous post:

Next post: