Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   dag meneer lelijk

dag meneer lelijk

by de man in de zorg on October 27, 2007

zaterdag 27 oktober 2007
vandaag gewerkt; dagdienst; vriendin dagdienst
Ja; vandaag gewerkt; en ja; ook kan het vandaag niet ontkennen; het was goed aanpoten. Ontdanks grote drukte toch wat netjes neerzetten. Goed overleggen met elkaar; wie doet wat en wanneer en daarmee inspelen op bewoners en automatisch de voedingsaasistentes. Doorgeven wie laat is en wie niet; wie komt wie nog niet; ontbijt op bed regelen en meer, veel meer. Ja; overleggen; enorm belangrijk in misschien drukke tijden; zonder overleg en goed praten met elkaar loop alles in het honderd. Word teveel vergeten; word langs elkaar gewerkt. Daar heeft niemand wat aan. Ik niet; wij niet en ja het belangrijkste onze bewoners niet.
Vandaag kom ik bij en bewoner en ze vraagt aan mij wie er vanavond werken.
“Claudia; Lenie en Monique (namen fictief gekozen); kent U die”?
“Neen geeft ze aan; het zijn er zo veel en ik kan ze allemaal niet van naam”.
“Nou als U ze ziet, weet U wel wie ze zijn”
“En kent U mijn naam wel”?
“Neen”; geeft ze aan; alhoewel ik haar velen malen verzorgd heb en ik mijn naam zeer vaak aan haar heb verteld.
“Je kan mijn naam toch wel; ik ben de lelijkste op de afdeling; Ik ben Johan”
Ze begint te lachen
“Dat kan niet joh; want ik ben veel lelijker dan jou”
“Dan zijn we zeker familie van elkaar”; ga ik verder.
“Ja; want we zijn allebei zo ongelooflijk lelijk dus dat kan niet missen; weinig mensen zullen lelijker zijn dan ons of zijn zo lelijk” geeft ze aan.
“Dus dag meneer lelijk”
“Dag mevrouw lelijk”

Previous post:

Next post: