Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Dan eten we toch geen vlees meer

Dan eten we toch geen vlees meer

by de man in de zorg on December 2, 2005

Dan eten we toch geen vlees meer
02-12-05
Gisteren vrij geweest; vandaag werken. Avonddienst. De dag dat Sinterklaas naar het verpleeghuis komt. Wel tof. Kep wel laat; maar zal eerder naar m’n job toe gaan. Collega’s helpen met de bewoners en er zo een leuk Sinterklaasfeest van te gaan maken. Tis niet mijn eerste Sinterklaasviering bij m’n werkgever. Vorige jaren was ik er ook. Wel leuk; neen heeeel erg leuk. Gezellig en het is of je nu jong of oud bent een leuk feest.
Vandaag dus eerder naar m’n job; camera mee. Sorry; geen foto’s hiervan op m’n log. Privacy van een kwetsbare groep bewoners; je ken dat wel. Ik wil die ellende niet hebben; maar dat is begrijpelijk denk ik; voor zowel de bewoners alsook mij.

Gisteren avond gewerkt aan mijn collumn voor Tijdschrift voor Verzorgenden. M’n vriendin was naar haar job toe. Ze was eigenlijk vrij; maar er was een filmavond en fotoavond daar bij de buren. Van de bewonersvakantie. Veel familie; veel bewoners veel personeel. Ze gaf aan dat het wel erg leuk was. Leuke videoband; mooie foto’s. Ze had een groepsfoto meegenomen nar huis. Leuk zoals dat daar erop stond.
Dus gisteren aan m’n collumn gewerkt. Was al er mee bezig geweest; maar ik liep tegen veel problemen aan. Moest over of het moet over een specifiek onderwerp gaan; waar ik geen kaas van gegeten had.
Wel eerder aan het rommelen geweest; kwam er niet uit. Totdat ik eergistreren bij de pggm bij de pensioenplanner kwam en ik vol verbazing de cijfers van de levensloopregeling onder mjn ogen kreeg, dit leeft bij mij maar ook bij ‘n ieder in de zorg.
We zullen ons te pletter moeten werken en vooral geen vlees meer moeten eten en ook niet met vakantie moeten of kunnen gaan wil je eerder stoppen met werken.
Naja; ook?dit zal ongetwijfeld huis bij jullie op je werk of via voorlichting naar jullie toe zijn gekomen.
Schrok me rot. Gaf aan dat we nooit meer met vakantie gaan omdat ik een jaartje eerder wil stoppen met werken.
Kon eigenlijk nu wel gelijk stoppen met werken; als blikken konden doden. Maarja als ik nu dood ben dan kunnen we niet samen met vakantie en ook niet beide eerder stoppen met werken.
Zal nog een hoop grijze haren worden voor mij; voordat ik hier uit ben en weet wat te doen.
Dus een leuk onderwerp voor de collumn die ik moest schrijven denk ik; voor een ieder.

Dus ja daarlijk werken; laat; met twee goede maatjes. Weet me god niet wat er gaand is; ben wel eergisteren enorm geschokken. Soms ben je net een echt mens in de zorg. Ze mogen allemaal honderd worden van mij; maar er stiekem tussenuit knijpen….raakt me enorm; balen.
Wacht af hoe het gaat vanavond; we gaan er eerst vandaag wat leuks van maken. De bewoners het personeel en natuurlijk de Sint en de pieten.

Previous post:

Next post: