Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   De afdeling op zijn kop

De afdeling op zijn kop

by de man in de zorg on March 7, 2006

De afdeling op zijn kop
Neen; ik ga niet stemmen. Neen ; voor mij geen stem op Partij voor de Ijsbaan, Antiliaans belang of een Leefbare partij.
Neen; toen ik mijn stemkaart heb binnegekregen heb ik hem bij de verzameling neergelegd. De verzameling van de Roteb; de vuilophaaldienst.
Neen; landelijk heb ik vorige maal wel gestemd. Op een zeer betrouwbare man; zag er netjes uit en sprak wijze woorden.
Neen stemmen doe ik alleen landelijk; maar dan op het mannetje; niet op de partij.
Dus ;ja vorige landelijk verkiezingen op een zeer betrouwbaar uitziend mannetje gestemd. Het leek een verstandig man; heette Balkenende. Sorry bezoekers; misschien door mijn stem zitten we nu met vier jaar ellende van Balkenende in Nederland. Sorry bezoekers; ik beken schuld……….

Gisteren gewerkt; avonddienst. Wel leuk. Ja; ik ben misschien anders; denk anders en doe….ja anders. Niet volgens de vaste regels; maar met veel initiatief. Ik durf!
Keuzes maak ik niet alleen voor mezelf; voor het makkelijke. Neen; niet mijn manier van werken; kom voor iets anders ook daar. Natuurlijk kom te werken; maar we met het idee om er wat leuks van te maken. Als ik daarvoor de afdeling op zijn kop moet zetten; ja; dan doen we dat. Wel rekening houdend dat het mogenlijk is en betrwobaar; maar het belang van mijn bewoners vind ik enorm belangrijk; zoniet het belangrijkste.
Dus ja; soms geheel anders dan anders in mijn diesnt; zoook gisteren.
Ja; de afdeling is veranderd; gaf ik al eerder aan op de log. Veel revalidanten en ja; dat is toch anders dan puur somatieke “zware” bewoners.
Geeft speling en een grote verandering van werken. Wel een leuke verandering. Bewoners blijven langer op; je “piek” komt later; maar geeft ook het voordeel dat je ruimte heb voor wat leuks.
Rustiger; later beginnen; maar niet in het hok zitten; maar bij de mensen.
Ja; ze waarderen het o te werken en ja; het geeft ook een soort rust op de afdeling.
Sommige kijken me raar aan; denken “wat geburd hier” maar ze zien het wel positief.
Ja; ze waarderen het.

Wel kortgeloten met m’n maatjes; we stonden samen wel met het idee zo te gaan doen. Spelen met tijd; en er zelf een leuke avond van maken met bewoners en team.
Ook rond negenen; de afdeling stilligen; en kiezen voor een kwartiertje bij de mensen te zijn en ook de mensen op bed niet vergeten. Nog evenlangs gaan met lekkers; overgebleven van het avondeten. De kaas en de worst opmaken met een glaasje sap. Kleine dingen; veel waardering.
Ja; we hadden er een goed gevoel bij. Deze avond; niet altijd volgens vaste regels werken; maar spelen met tijd.
Ja; het geeft zo veel wardring; en voor ons…ja veel voldoening.
Daarlijk laat; we gaan het vanavond maar weer zo doen; het beviel ons en ook bewoners goed

Previous post:

Next post: