Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   De allerliefste zuster van de hele wereld

De allerliefste zuster van de hele wereld

by de man in de zorg on April 9, 2005

09-04-05
de allerliefse zuster van de hele wereld
In september 1992 heb ik mijn baan als schoonmaker in verpleeghuis Slingedael in Rotterdam opgezegd om een opleiding in de zorg te gaan volgen. Het was een leuke baan en ik kwam met een ieder in dit verpleeghuis in aanraking. Van leerling tot managers had ik goed en leuk contact.
Ik ben daar weggegaan en wist dat ik een hoop collega’s niet meer zou zien.

Iets meer dan twaalf en een half jaar geleden kwam ik op school (aan het begin van mijn opleiding ziekenverzorgende)een oud collega tegen. Ze was een weekje op school omdat ze de opleiding tot ziekenverzorgende volgde, maar verder was.
Haar kon al van naam; maar dat was ook alles.
Heel die week trokken we leuk met elkaar op tijdens de pauzes en na schooltijd bleven we beiden langer.
Die oud collega die ik alleen van naam kon bleek een leuke meid te zijn. Lief aardig en ze zag er leuk uit. Van het een komt het ander en we zagen elkaar soms wat vaker.

Ik zie die oud collega nog vaak; Kelly heet ze.
We hebben sinds 9 oktober 1992; vandaag precies twaalf en een half jaar; verkering. Tis een speciale dag; twaalf en een half jaar verkering; appart. We kunnen dit niet samen vieren. Ik heb mijn vrije weekend; zij heeft avonddienst; wel rot……..maarja; mot maar; we werken beiden in de zorg.

Enne…. nog niet getrouwd of trouwplannen word er vaak gevraagd als ze weten dat we al zo lang samenzijn………….? Wie weet ………wie weet………..Tis wel een apparte dag he?

Previous post:

Next post: