Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   de oudere homo vraagt, ik wil in jullie verpleeghuis als homo samenwonen met mijn vriend, mag dat?

de oudere homo vraagt, ik wil in jullie verpleeghuis als homo samenwonen met mijn vriend, mag dat?

by de man in de zorg on October 1, 2012

Ik heb het er wel vaker over gehad, het roze cafe bij hunanitas. Een roze cafe als ontmoetingsruimte voor oudere homo’s. Helaas helaas oudere homo’s worden nog regelmatig gediscrimineerd in de verpleeghuizen. Triest, maar al te vaak lees ik dat homo’s die al hun leven lang uit de kast zijn, in het verpleeghuis weer in de kast kruipen. Ongelooflijk triest…..dat dit in 2012 nog in sommige zorginstellingen gebeurt.
Het goede nieuws vind ik persoonlijk, is dat het boegbeeld van de homo’s en gaykrant Henk krol in de kamer zit voor een senioren party. Henk krol, een fantastische man die met de gaykrant ongelooflijk veel heeft bereikt. Henk krol die heaas discriminatie van (oudere) homo’s regelmatig ter sprake stelde in de gaykrant. Weer helaas.
Henk krol, van de gaykrant zit nu in de kamer. Voor een bejaardenpartij. Opkomend voor oudere en hopend vanuit zijn achtergrond ook voor of tegen de discriminatie van bejaarde homo’s in verpleeghuizen.
Stel… stel, hij komt op werkbezoek in een streng gereformeerd verpleeghuis in bijvoorbeeld bleskensgraaf en stel de vraag “als ik oud ben en ik wil bij jullie in het verpleeghuis gaan samenwonen met mijn vriend mag dat, en word ik niet gediscrimineerd en nagewezen? Wat zou het antwoord wezen….?
Ik vind het fantastisch goed, ook al heb ik niet op hem gestemd, dat hij er is. Hij is oud en homo, en weet heel goed wat discriminatie is en vooral dat er discriminatie is in zorginstellingen ten aanzien van oudere homo’s.
De vraag is word er bij jullie zorginstelling gediscrimineerd ten aanzien van oudere homo’s
Natuurlijk geven jullie aan van “neen”
Zijn er oudere homo’s bij jullie in de zorginstelling
Waarschijnlijk zal een ieder “neen” zeggen
Een op de zoveel mensen die jij verzorg is homo…. Dus ook in jouw zorginstelling. Zijn deze mensen gewoon getrouwd omdat het vroeger meer een taboe was?
Zijn ze allemaal dood…. ?
Vraag….bestaan ze bij jullie?
Is de oude homo niet toevallig een man waarbij en maatje af en toe langskomt? Is die oude homo gewoon terug in de kast GEJAAGD zoals zo vaak voorkomt in verpleeghuizen?
Denk eens goed na, wanneer verzorgde jij een oudere homo waarvan het bekend was dat hij homo is.
Ik werk twintig jaar in de zorg….. en ik heb slechts een maal een man verzorgd die aangaf dat jij een oudere homo is.
Het is triest. Discriminatie van (oudere) homo’s bestaat nog steeds. Ik hoop dat henk krol het onder de aandacht kan brengen in den haag. Ik hoop persoonlijk dat zorginstellingen wat vaker naar humanitis kijken. Grote klasse wat zij als huanitas doen ten aanzien van discriminatie van oudere homo’s. ja, hoe ze bij humanitas omgaan met de discriminatie van oudere homo’s, daar kan menig verpleeghuis nog een puntje aan zuigen

Over de foto
Op de spraakmakende uiting komen acht roze ouderen openlijk voor hun homoseksuele gevoelens uit. Een unicum omdat bij veel zorginstellingen homoseksualiteit voor bewoners en personeel een taboe blijft. Het door Tolerance United ontwikkelde OUD&PROUD initiatief toont aan dat je ook op latere leeftijd uit de kast mag zijn!

Previous post:

Next post: