Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   de wraak van sinterklaas

de wraak van sinterklaas

by de man in de zorg on December 8, 2007

de wraak van sinterklaas
Dat heb je als je op vier december al het een en ander buiten aan het ophangen bent voor de kerst; dan neemt de sint neemt wraak……en hoe!
Neen; afgelopen dagen liep het niet met loggen zoals anders. Tijd is kostbaar en ja; als de sint nog extra roet in het eten gooit dan word tijd; tijdsnood. Neen; dinsdag vier december aan het rommellen buiten geweest; m’n handen jeukten enorm en ja; ik heb het sinterklaasverdrag geschonden. Het sinterklaas verdrag; pas kerstrommel ophangen als de sint het land uit is; is al lang vaste prik. Toch gedaan dinsdag en ja; enorm de gevolgen ervaren. Woensdag en dondedag niet echt lekker weer in mooi hoogvliet; zeg maar takkeweer. Ja; niets kunnen doen en triest naar buiten kijken naar die ene lichtslang die ik dinsdag had opgehangen; hunkerend naar meer. Wel droog; s’avonds laat en in de nacht; maar dan ga je niet “gezellig” naar buiten. Ja; eindelijk was het in mooi Hoogvliet gisteren een beetje lekker weer. Vroeg de wekker gezet; rond acht uur in de ochtend en ja; na de boterham en de vele sigatretten naar buiten om te versieren…..
We hebben thuis de gewoonte gemaakt; of gewoon de idioterie; om het ieder jaar steeds gekker te maken en ja; dat kost zo langzamerhand veel tijd; zeer veel tijd. Zo ook gisteren; ja rond vijf uur pas naar binnen. Vriendin binnen bezig geweest; weer iets heel tofs van gemaakt; dat zeker; en daarna aan de kook en de afwas. Dan ben je het zat s’avonds.
Maar toch; de wraak van de sint… Weetje ik al nooit meer voor vijf december de rommel buiten ophangen. De sint straft gelijk met regen…zeer veel regen met ls gevolg dat je niet eerder; maar veel later klaarbent met rommelen buiten.

Previous post:

Next post: