Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   de zotheid der regelgeving ten top

de zotheid der regelgeving ten top

by de man in de zorg on October 13, 2011

De zotheid der regelgeving ten top
Het is de zoveelste domme en stomme regel opgelegd aan bewoners in verpleeg en verzorgingshuizen en deze zotheid geld helaas, helaas ook bij ons. Bij ons, lees een kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Dementerend, vergeetachtig verpleeghuis, daar heb ik het over. Dit voor diegene die deze regels opstellen en die misschien ook langskomen.

Iedereen in Nederland moet zich kunnen legitimeren.
Iemand die dementeren is en die absoluut niet weet wie hij of zij is moet kunnen aantonen dat hij of zij diegene is die op de foto in zijn identiteitskaart staat.
Ze weten niet wat hun naam is, ze weten niet wat hun achternaam is, zitten soms als kasplantjes in een rolstoel. Komen nooit buiten de zorginstelling en moeten kunnen aantonen als er om gevraagd word naar hun identiteitskaart deze kunnen tonen.
Als ze dit niet kunnen, kunnen ze een boete krijgen. Een boete krijgen op het niet toen van hun identiteitskaart. De laatste keer dat massaal door de politie aan deze mensen werd gevraagd waren de oosterburen op visite heette de identiteitskaart ausweis.
Als je deze niet kon tonen had je een probleem. Nu kan je een boete krijgen van 69 euro.
Een dementerende bejaarde kan een boete krijgen van 69 euro omdat hij niet weet wie hij is en ook niet kan aantonen wie hij is.
Ze hebben hen nodig als ze naar het ziekenhuis moeten. Dan moeten ze kunnen aantonen wie ze zijn, anders worden ze niet geholpen.
Komt er een zwerver in het ziekenhuis wordt hij wel geholpen.
Komt er een medenederlander zonder vaste verblijfsplaats dan word hij wel geholpen.
Komt er en illegale bij het ziekenhuis, dan word hij geholpen.
Komt er een altijd keihard werkende Nederlander, die dementerend is…. Word hij niet geholpen, hij kan zich niet legitimeren en kan hij een boete krijgen.
Een ausweis, voor alle dementerende bejaarden in Nederland in verpleeghuizen waar deze mensen nooit uitkomen. Een wettelijke verplichting vanuit Den Haag.
De identiteitskaart, de zoveelste domme en stomme regel opgelegd aan bewoners in verpleeg en verzorgingshuizen. Bejaarden die al geheel zijn kaalgepluk door de overheid moeten zich kunnen legitimeren. Moeten een duur papiertje aanschaffen omdat men dat weer wil, en er een of andere geldklopper zit in Den Haag dit beslist heeft. De zotheid der regelgeving ten top.

De zotheid der regelgeving ten top
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: