Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   denkend aan vroeger

denkend aan vroeger

by de man in de zorg on October 4, 2007

donderdag 4 oktober 2007
vandaag werken; late dienst
Sprak maandag; een nieuwe collega. Een collega die ik in een ver verleden moet hebben gekend en zij mij waarschijnlijk ook. We hebben de zelde tijd gewerkt in verpleeghuis de Elf Ranken in Rotterdam. Een verpleeghuis waar ik nog altijd na zoveel jaren met veel plezier op terugkijk. Ja; het was het verpeeghuis waar ik mijn opleiding tot ziekenverzorgende heb gevolgd. Hiervoor deed ik zes jaar mavo; 1 jaar in een kunstoffabriek werken; een niet afgeronde opleinding tot instellingskok en vier jaar in de schoonmaak in verpleeghuis Slingedael in Rotterdam……….en toen…mijn vaste baan opzeggen voor een baan in de zorg.

Ja; de oude Elf Ranken; mijn baas die ik vanwege afstand woon en werkverkeer heb verlaten. Een leuk huis en een zeer goede werkgever. Mensen die veel voor me hebben betekend; vooral Annet Schilder; van de opleiding. Streng dat zeker; en ja ze heeft het me niet makkelijk gemaakt. Afstpraak is afspraak en tijd is tijd. Een echte oude verpleegster; die werkte bij de opleiding waarbij ik haar op dat moment veelal erg lastig en soms ja……
Achteraf gezien heb ik waanzinnig veel van haar geleerd. Ze heeft me gevormd zoals ik ben en ja; ook nu nog hecht ik veel waarde wat zij me heeft geleerd. Mijn basis; tot mijn handelen heb ik van haar en ja; oh zo veel dingen waarmee ik nu mee (tegen)werk heb ik van haar. Zij voornamelijk heeft me gevormd tot wat ik nu ben. Geen meeloper; geen jaknikker; maar recht voor zijn raap en ja soms erg dwars; maar alles tot doel een belangrijk ding….bewoners en bewonerszorg boven alles; en verdomd goed weten waarmee je bezig bent en waarom.
Ja; de elf ranken in rotterdam; mijn oude werkegever en ja; een waanzinnig mooie tijd daar. Ook zij keek nog na vele jaren terug vol goede herinneringen naar de ranken; maar ook zij was wegens omstandigheden daar vertrokken. Neen, ik kon mijn nieuwe collega niet meer van gezicht en naam; maar toch onze oude werkgever; haalde veel herinneringen van vroeger naar boven. Ja; die oude elf ranken in rotterdam was zo slecht nog niet!

Previous post:

Next post: