Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   dikke poes

dikke poes

by de man in de zorg on June 29, 2010

dikke poes
Bij ons woont een mannelijke bewoner op de afdeling, en die heeft van thuis een huisdier meegenomen die hij al lang had. Een huisdier, lees een poes. Wel schuw hoor, werd aangegeven toen de poes bij ons op de afdeling kwam. Ja, dat zeker, beetje angstig, maar toch het vertrouwen gewonnen van dat beest. Toen dat beest kwam, was hij normaal van omvang, als je hem nu ziet… een echte hele dikke poes.
Poes wordt bijgehouden door de familie van die mannelijke dementerende bewoner en alles wat hij nodig heeft staat in de kast.
De dementerende bewoner geeft hem ook wel eens eten, maar dat is deze bewoner binnen de kortste keren vergeten dus dan krijgt hij kort daarna weer eten…. en later weer eten. Poes eet lekker, geeft hij dan aan. Ja, een poes is net zo vergeetachtig als mijn mannelijke bewoner. Die weet ook niet meer dat hij een half uur geleden heeft gegeten en gaat dan gerust weer aan het eten.
Is poes ook dement? Neen, voeg een dementerende poes, bij een dementerende bewoner, dan heeft dat soms zijn gevolgen. Poes wordt opgesloten inde kast, in de wc of waar dan ook. Bewoner is vergeten waar poes is. Kwam net van de wc af en sloot de deur. Poes loopt achter meneer aan en zit op een dichte wc. Miauw miauw miauw, maar baas is weg, op zoek naar eten. Baas heeft honger want hij is vertegen dat hij een half uur geleden gegeten heet, net als poes

Onlangs kwam een familielid van een andere bewoner toevallig op de kamer van meneer. Ohhh kijk, een poes….. maar wat is hij dik….. Poes is dik, omdat hij soms wel tien keer op een dag te eten krijgt. Baas is dat vergeten….. poes is vergeten dat hij gegeten heeft. En dat baas wat vergeet, dat geeft niet. Dat poes wat vergeet, dat geeft niet. Neen, ik werk op kleinschalig wonen voor dementerenden. Of het nu poezen zijn of bewoners….. dat vergeetachtige gedrag valt niet op. Iedereen is zo op mijn afdeling, dus dan kan die hele dikke dementerende poes er ook nog wel bij 😉

dikke poes
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: