Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   dood ziek

dood ziek

by de man in de zorg on June 6, 2007

woensdag 6 juni 2007
Gisteren gewerkt, dagdienst
Een lange poos geleden was er een spreuk te horen op tv en de radio. “Is er koffie na de dood”….. Kan deze niet worde aangepast in “Zijn er veel ceekjes en als het kan een warme maaltijd na de dood”????
Neen, tis belachelijk maar ook zeer triest.
Een bewoner van me is gisteren met vervoer op maat naar een begrafenis geweest. s’Morgens nog even opgebeld voor de zekerheid, omdat sommige dingen soms misgaan daar. Alles in orde en alles is goed geregeld.
Ja, de bewoner is op tijd opgehaald en naar de plaats gebracht waar ze heen moest. De bewoner zou om vier uur in de middag worden opgehaald, door dit bedrijf, bij de begraafplaats om naar huis te gaan, lees het verpleeghuis.
Tis belachelijk maar ook zeer triest en je zou er weer enorm boos om worden. Ze werd pas over zessen opgehaald buiten de begraafplaats. Buiten, ook een begraafplaats sluit zijn poorten. Men kon het niet vinden. Klnkt raar, in tijde van TomToms en zo en de al oude wegenkaart is men vergeten dat men ook de weg kan vragen.
“Ik zoek begraafplaats dat en dat, weet u die”???
Neen, dan laat je een bewoner, een oude bewoner niet twee uur wachten en staan omdat je de weg niet weet…..
En als je de weg niet weet; hoe zijn ze dan op die begraafplaats gekomen?
Tis te beachelijk voor woorden. Moeten we de volgende keer als we een bewoner met dit bedrijf meesturen ok al een overlevingspakket meegeven, omdat we niet weten wanneer ze terugkomen en/of men de plaats van ophalen niet weet?
U gaat uit? we geven u vast drie boterhammen en een liter water mee…het kan uitlopen.
Neen, te gek voor woorden dat men de weg niet kan vinden; terwijl straat, nummer, postcode ophaaltijd en plaats is doorgegeven…….
Om dood ziek van te worden!
Tot morgen

Previous post:

Next post: