Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   druk alleen

druk alleen

by de man in de zorg on June 17, 2007

zondag 17 juni 2007
Vandaag gewerkt; dagdienst.
Vaderdag vandaag op de afdeling, maar ook geloof ik overal. Ja, druk. Veel bezoek die bij vader of moeder op bezoek kwam. Neen voor m’n mensen geen ontbijt op bed, hoewel de bewoners die laat waren wel verwend werden met ontbijt op bed. Nee, niet voor vaderdag, maar tis belachelijk dat bewoners te laat ontbeiten.
Ook geen mannelijke bewoners die uit bed kwamen, een sigaar kregen en een borrel van de kinderen en of kleinkinderen omdat het vaderdag was. Neen; vanmorgen een gewone ochtend, maar dan wel drukker, kwa bezoek.
Ja, veel bezoek, in de middag. Gewoon even langskomen omdat het vaderdag is. Bij veel mensen…bij veel mensen ook niet. Misschien vanavond, maar bij sommige mannelijke bewoners zal vaderdag, altijd een drukke dag, alleen worden doorgebracht.
Geen bezoek, geen mensen, geen kinderen of kleinkinderen.
Kan en mag niet oordelen of veroordelen. Kan en mag ook niet naar verledes of wat dan ook kijken, maar het valt wel op. Sommige bewoners altijd veel aanloop, anderen zelden of nooit.
Het was vanmiddag druk in de woonkamers. Sommige veel aanspraak. Sommige mannen heel druk alleen.
Tis soms triest, dat als een mens een heel leven achter zich heeft er aan het einde niemand….echt niemand meer is die naar hen omkijkt. Wat is en mens vraag ik me dan wel eens af.
En of ik wat heb gekregen voor vaderdag van m’n vriendin……..? Neen……moet ik maar beter m’n best doen 😉
Tot morgen

Previous post:

Next post: