Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een aardig klote jaar

Een aardig klote jaar

by de man in de zorg on December 31, 2010

Een aardig klote jaar
De laatste blog van het jaar 2010
Een jaar waarbij deze blog meer dan een half miljoen maal is bezocht, waarvoor mijn dank aan jullie allen!
Ja, terugkijkend naar mijn werk het afgelopen jaar, niet zo mooi. Natuurlijk wel mooi kijkend puur naar mijn werk op zich, mijn collega’s en team. Maar toch, terugkijkend, eigenlijk zeker niet zo mooi.
Te veel collega’s zijn weg. Dit naar aanleiding van de berichten van december vorig jaar rond deze tijd op mijn blog, waarover ik toen schreef dat alles onzeker was, ook voor mij. Ik werk nog op deze locatie, maar veel te veel goede collega’s werken er niet meer.
Ik mis vooral nog steeds een fantastische collega, die aukje heet….
Ook de homorose bril van kleinschalig wonen ging af dit jaar. Kleinschalig wonen werd kleinschalige verpleeghuiszorg. Alles wat was opgebouwd, werd in en nog sneller tempo afgebroken. Kleinschalig wonen is mooi, dat vind mijn werkgever ook, maar met mooie plannen, maar zonder geld uit den haag is het niet mogelijk. Bezuinigingen hebben er ook bij ons helaas ingehakt. Dat doe mij als zorgverlener zo veel pijn.
Ook het papierwerk is meer geworden. Het lijkt soms dat je als zorgverlener een vooropleiding van administratief medewerker moet hebben.
Maar alles wat er is gebeurd afgelopen jaar op mijn werk valt in het niets bij het ziek zijn van een ongelooflijk lieve collega. Het gaat beter met haar, maar bij alles wat op mijn afdeling is gebeurd valt in het niets tegenover haar ziek zijn. Ik mis haar nog steeds op mijn afdeling. Haar vrolijkheid, haar lach…. haar aanwezigheid. Het is stil zonder haar aanwezigheid op mijn afdeling…..ik mis je maatje, elke werkdag!
Maar toch 2011 staat voor de deur. Morgen 1 januari…

Beste lezers,
bedankt lezers voor jullie bezoek in 2010. Van mijn kant aan jullie allen, een goede jaarwisseling toegewenst en het allerbelangrijkste voor 2011 hoop ik; een gezond 2011 toegewenst

Tot 3 januari
Johan

een aardig klote jaar
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: