Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een afdeling valt of staat…..

een afdeling valt of staat…..

by de man in de zorg on July 23, 2007

een afdeling valt of staat…..
Gisteren gewerkt; late dienst en over half twaalf thuis. Ja, de nababbel liep wat uit op m’n werk. Na m’n dienst nog even koffie gedronken en mee gerookt bij een paar bewoners die opwaren. Even een praatje en ja; even onthaasten.
Ken wel gelijk naar huis gaan; maar dan blijft m’n hoofd maar doormalen. Rustig eindigen helpt bij mij. Het knopje om; van werkdruk; naar “ontspanning”. Dus ja; laat thuis; nog later op bed. Zal tegen twaalven geweest zijn.
Ja; vandaag vrij; maar wel vroeg opgestaan. thuis in het huis klootzakken. Soffen en zuigen en al die zin en onzin. Moet maar :(

Vroeg opgestaan; iets over zessen en met m’n vriendin nog even aan de koffie voordat ze wegging; op naar een zeer drukke dag.
Een halve dag had ze staan in haar rosster. Vorige week werd ze al benaderd om twee uurtjes langer te blijven en vrijdag……om nog een uurtje langer te blijven. Ja; geen dekking van gediplomeerden; wat nooit mag. Ja; je word blijgemaakt met een halve dag en er worden uren uren aan vastgeplakt om welke reden dan ook. Tis balen voor mij; vind het wel leuk om lekker samen te zijn; we hebben elkaar veels te weinig gezien. Tis alen; want soms heb ik het idee dat zorg valt of staat met mensen die telkens veel langer blijven; talloze overuren maken en zelfs van een halve dag…… Een afdeling valt of staat…..met mensen zoals zij. Mijn vriendin.
Tot morgen; m’n lolaborstel en m’n stofdoek wachten op mij.

Previous post:

Next post: