Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een aparte smaak aan mijn koffie

een aparte smaak aan mijn koffie

by de man in de zorg on December 27, 2009

een aparte smaak aan mijn koffie
gisteren dag; vriendin dag
Ik loop op een kamer en zie daar een beker staan. Ik kijk in de beker, er zie daar een kunstgebit in liggen. Een kunstgebit, met daaraan nog de complete broodmaaltijd van wat deze bewoner gisteravond at eraan vastgekleefd.
Een beker, een stenen beker die wij op de afdeling gebruiken. Een stenen beker die de alle bewoners op de kamers staan. Ja, ze worden overal vol gebruikt bij de bewoners en ja je vindt de meest vreemde dingen erin. Ze zijn ideaal om er een kunstgebit in te stoppen, ze zijn ideaal om ze als afvalbak te gebruiken en daar je zakdoek in te stoppen waaraan je neus in is opgesloten. Ook is een beker altijd handig als je een groene griezel uit je keel omhoog hoest en er vervolgens de fluim daarin te deponeren. Ja; en als je een beetje handig bent en je bent niet op tijd voor de wc kan je er ook nog in plassen.
Stenen bekers ze staan bij veel bewoners; neen bijna alle bewoners op de kamers en ik vond het een met een kunstgebit met waarschijnlijk een boterham met chocoladepasta eraan vastgekleefd. Neen, het zag er om eerlijk te zijn heel erg smerig uit, en hoewel ik heel erg veel gewend ben in mijn vak, neen voor poep draait deze zorgverlener in het verpleeghuis zijn handen niet om; draaide mijn maag om. Smerig om eerlijk te zijn.
Handig die stenen bekers, waar ik ‘s morgens op de afdeling mijn koffie uit drinkt en ook tussen de middag en in de middag bij mijn pauze. Wij hebben er veel termijn op de afdeling, ze staan bijna bij alle bewoners op mijn slaapkamer. Ik zag die stenen beker bij de bewoner met het kustgebied, en ik dacht; neen wist heel zeker; dat ik uit zo’n zelfde beker mijn koffie vanmorgen had gedronken.
En ik regelmatig afvragen waarom mijn koffie soms anders smaakt dan anders…….ik besefte maar al te goed dat mijn koffie beker ook wel eens als gebittenbakje, urinaal, afvalemmer of wat dan ook gebruik zal zijn bij een bewoner op zijn slaapkamer.
Ja, toch maar onze eigen mokken pakken bij de volgende keer als ik koffiedrink op de afdeling in mijn pauze.

Previous post:

Next post: