Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een echte man maar toch een “mietje”

een echte man maar toch een “mietje”

by de man in de zorg on October 16, 2007

dinsdag 16 oktober 2007
vandaag gewerkt; dagdienst; vriendin vrij
Ze zijn er weer; neen; ze zijn er weer bijna en de aanvraag en de in en aftekenlijkst; voor zowel bewoners als ook personeel. Ze is en zijn; ja de griepprikken aftekenlijkst waarbij onze bewoners maar ook het personeel kan aangeven of ze hem wel of niet willen hebben. De griepprik; een jaarlijks iets wat op zichzelf misschien wel belangrijk kan zijn.
Ja; niet alleen alle bewoners kunnen hem krijgen; althans als ze willen; maar ook mijn werkgever geeft de mogenlijkheid om als personeel zijnde je in te schrijven voor de griepprik. Het zal wel iets tegen het ziekteverzuim wezen of zo of wat dan ook; maar toch…..alleen al het aanbieden als werkgever vind ik op zichzelf wel netjes bij onze zorgclub.

Ja; niet elke werkgever doet het, heb ik begrpen; maar steeds meer instellingen in de zorg bieden aan het personeel dit ook te doen en hier gebruik van te maken. Wel goed en netjes denk ik.
Maar toch; maar ja…talloze malen sta ik aan het bed; en zeg ook ik; “even prikken”; het valt wel mee. Even bij een ander prikken is zo gedaan en ja; mijn god daar heb ik geen moeite mee. Maaaar, bij mezelf… Ja; je heb van die gasten die hebben daar een enorme hekel aan. Prikken doet altijd pijn; en misschien doet het geen pijn; dan ben ik toch zo’n mietje waar het wel pijn bij doet; en wil ik na het prikken een echte micky mouse stikker erop, als bewijs van dapperheid.
Talloze malen prik je; overal en groot of klein; maar bij mezelf een prik….ja, ben best wel een schijterd daarin om eerlijk te zijn; en ja; als ik het kan probeer ik er geen gebrik van te maken of die aan me voorbij te laten gaan. Ook bij de tandarts; als ook ik worstel in alle hoeken bij een behandeling van de pijn. De tandarts vraag “doet het pijn en wilt u een verdoving ik zie dat u echt veel pijn heeft”. “Ach laat maar; het doet echt geen pijn”; neen geen prik voor mij!
Maartoch….het word aangeboden door mijn werkgever en ja, misschien kan ik er wel baat bij hebben; bij zo’n grieprpik. Ehhhh, al hoewel ik het haat heb ik me toch maar in geschreven voor zo’n kloteprik. Baat het niet, dan schaad het niet; altans hoop ik en denk ik; en ook ik zit er niet op te wachten om ziek te worden; al hoewel ik me er goed bewust van ben dat zo’n griepprik geen garantie is en geeft dat je niet ziek word. Dus ja; ook deze “echte man”; zal daarlijk bang wezen omdat hij gespoten word en angstig daar gaan zitten….en dan te horen krijgen “even een prikje; het doet geen pijn.” Zeg luister eens prikker; die klote prik doet echt WEL PIJN!!!!

Previous post:

Next post: