Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een fantastisch aanbod

Een fantastisch aanbod

by de man in de zorg on December 5, 2005

Een fantastisch aanbod
05-12-05
Ten eerste gefeliciteerd met uw verjaardag Sint Nicolaas.
Vandaag werken; late dienst.
Drie man; ikke en twee collega’s. Twee maatjes; helpenden; maar dat maakt mij niet uit. Kijk niet zo naar diploma’s; kijk wie ze zijn. Zal wel voor mij alle pillen en zo worden. Moet lukken. Zijn twee bereleuke en goede collega’s; dus ik denk dat we de avond wel goed doorkomen; mocht het met m’n mensjes goed gaan.

Maarja; kreeg vanmorgen en brief van de postbode in m’n brievenbus. Met een fanastisch aanbod van mijn zorgverzekeraar. Een brief met een aanbod zoals die Wiegel op de televisie over praat. De nieuwe premie voor 2006. Ohh wat was ik blij zeg…..schrok me rot van het bedarg wat ik omhoog gaat. Niet normaal qwa kosten dat je nu per maand ga betalen. Zou wel terugkrijgen eventueel aan het einde van het jaar. Maarja; dan moet je niet ziek worden?en andere medische kosten hebben.
Blijft veel; kijkend naar wat dit omhoog is gegaan ten opzichte van vorig jaar. Ook nog veel eigen risico; dus ja…dat word hard werken daarvoor.
Geloof anderhalve dag per maand voor dat vriendenprijsje van het ziekenfonds.
Kijk wat je ook nog via je werkgever betaal; dan word je helemaal gek van het bedrag.

Kep er ook zo een van eneco gehad; de kosten gaan omhoog. Weer schrikken. Leuk he dat alles zo omhoog gaat.
Kijkend naar alles word je toch gek? Alles gaat omhoog en ik sta me daarlijk scheel te werken om het te gaan betalen. Ja; het moet ergens vandaan komen; maar af en toe word je er wel een echt gestoord van.
Wat alles omhoog gaat; daar valt toh niet tegenop te werken. M’n winkelwagen is niet geheel maar half gevuld door die euro en alles word enorm meer.
Wanneer gaat mijn CAO zo snel omhoog? Wanneer komen ze met de CAO’s met een fantastisch aanbod dat we met z’n allen in de zorg niet af (kunnen) slaan?
Ik weet 1 ding zeker; wat de prijzen en kosten van levensonderhoud en andere dingen omhoog gaan, zo hard is m’n salaris via de CAO niet gestegen.
Weetje; af en toe vraag ik me wel eens af wat het heen gaat en/of je het uberhaubt we bij kan benen; 36 uur werken en normaal kunnen leven…………..
Misschien word het ook voor mij tijd om twee banen van 36 uur te nemen; wil je dit allees kunnen (gaan) betalen.

Previous post:

Next post: