Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een gebroken dienst

Een gebroken dienst

by de man in de zorg on February 22, 2006

een gebroken dienst
Vandaag gewerkt; dagdienst en ik had er (weer) eentje. Een gebroken dienst. Ja; eerlijk zijn ik heb ze regelmatig de laatste tijd danwel niet te veel.
Gisteren vrij geweest en vandaag weer volop aan de bak op mijn werk. Gisteren druk in huis. Veel gedaan en eigenlijk geen tijd om mens te worden. Vroeg op; tandarts. 1 Dag vrij na een (groot) aantal dagen werken; komt soms wel erg slecht uit. Te veel is blijven liggen in huis en ja; ?ijn vriendin had ook een gekkenprogramma die dag te doen. De enige vrije dag en van s’morgens vroeg tot s’avonds laat lopen rommelen met (achterstallig) werk in en om het huis.
1 Dag vrij en niet willen maar wel moeten rommellen. Totaal geen zin hebbend; moe…maar waneer anders?
Kan wel denken, morgen, overmorgen……maar neen; het moet geen rommel in mijn huis worden.
Dus toch maar samen lang aan de schoonmaak de strijk en de boodschappen en zo gedaan.
Laat klaar; gisteren en eigenlijk te weinig tijd gehad om te ontspannen; mens te worden en op te laden. Lekker even hangen op de bank; kijkend naar een domme film.
Vandaag gewerkt; dagdienst; een echte gebroken dienst.
Stond op vanmorgen en ik voelde me moe; echt moe en geheel niet uitgerust. Toch naar je werk; geen zin; gaar.
Hard aan de bak; wel leuk gewerkt maar dan toch kom je jezelf opeens tegen. Je “loopt” niet lekker; zit niet lekker in je vel en je voelt je moe…misschien wel gebroken.
Wel nu iets eerder naar huis kunnen gaan; morgen en overmorgen ook nog werken. Vanavond vroeg gaan slapen.
Kijken en hopen dat ik morgen mens ben; en fit ben. Moet wel; komt morgen een hoop op me af op m’n job. Neen vandaag had ik even een dienst waarbij ik me echt gebroken voelde toen ik al opstond; was echt blij dat het er op zat. Was lichamelijk misschien wel een beetje “op”.
Neen het was echt vandaag een gebroken dienst voor mij.

Previous post:

Next post: