Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een goed; slecht nieuws gesprek

een goed; slecht nieuws gesprek

by de man in de zorg on December 14, 2007

een goed; slecht nieuws gesprek
De uitslag is binnen; althans nog niet per post; maar mondeling. De postbode in hoogvliet is wat traag de afgelopen dagen; kerst en de sint. Neen; er is veel gepraat en vergaderd de afgelopen tijden bij mijn leidingevenden van alle afdelingen in de zorginstelling waar ik werk. Het duurde wat langer als gepland maar de definitieve uitslag is binnen. De uitslag; de uitslag wie de evv-ers gaan worden in de zorginstellling waar ik werk.
Ook ik heb mijn uitslag binnen; nog niet per post; maar middels een persoonlijk gesprek met mijn leidinggevende…….

Oke; heel kort; althans; ik word geen evv-er. Of dat goed of slecht nieuws is;dat laat ik als pure zorgverlener aan het bed in het midden. Diegene die geen evv-er worden blijven volledig aan het bed en worden leerllingbegeleider. Draaien alle diensten en ja……..hebben een bepaalde vrijheid in contract die je als evv-er niet had en hebt.
De functie eve-er is leuk en uitdagend; en het is iets wat steeds meer en meer in de zorg gaat komen. Bij ons bestaat de tijdsverdeling in vijftig procent aan het bed; vijftig procent achter de pc met vooral veel regelnichten. Regelnichten met familie en andere diciplines. Niet dat je dat als gewone ziekenverzorgende niet meer heb; maar ja; hoe zeg ik het; het is anders met het evv-schap en zo.
Vijftig procent niet aan heb bed staan en die tijd als pure verzorger met andere dingen bezig zijn was misschien in mijn ogen niet optimaal voor mij. Ik heb nooit mijn baan opgezegt om in de zorg te gaan werken en om dan administratief medewerker/ maatschappelijk werker te worden. Neen; ik koos (en misschien ook kies) voor zorg; mensen verzorgen als hoofdzaak; en die dingen die er qwa adminitratie bij horen….deels maar goed; maar administratie boven zorg is voor mij wel erg moeilijk als zorgverlener. Niet dat ik dat niet kan; maar er is zo idioot veel te doen op de afdeling voor de bewoners. Gelukkig (misschien) zijn er nu 4 andere evv-ers benoemd bij mij op mijn afdeling. Mensen die blij zijn met deze functie. En ik….misschien wel een blije persoon met de goede keuze van mijn leidingevenden. Mijn functie aan het bed en met de overdracht van kennis aan leerlingen en meer maar dan anders.
Ik had een goed slecht nieuws gesprek met mijn leidinggevenden; met een antwoord; het niet worden van evv-er; waar ik met volledig in kan en kon vinden………… Slecht nieuws kan soms heel goed wezen!

Previous post:

Next post: