Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een grote klootzak

Een grote klootzak

by de man in de zorg on October 17, 2010

Zondag 17 oktober 2010
Leerling begeleiding…. als het goed gaat dan ben je de allerbeste leerlingbegeleider die er is. Ze hebben nooit geen betere meegemaakt en er zal ook geen kritiek wezen op je mindere punten. Om eerlijk te zijn, ook bij mij als leerlingbegeleider vallen nog punten te verbeteren, dat kan en zal ik niet ontkennen. Als het goed gaat met een leerling, zal de kritiek er niet zijn. Op de leerlingbegeleider en ook op de persoon.

Als het niet goed gaat met de leerling, dan vinden ze je een klootzak, een eikel en je kan er geen bal van. Niks deugt, je begeleiding was waardeloos en je wist niks van het boek. Bij een ieder word er geroepen dat die en die op die afdeling als leerlingbegeleider…. die moet je niet hebben. Of het mij wat doet… weetje, ik heb een hele gladde rug daarin.
Als het fout gaat licht het immers nimmer aan de leerling. De leerling waarbij het niet goed gaat is altijd perfect, zeggen ze, denken zij zelf. Het ligt nooit aan de leerling, altijd aan de werkbegeleider als het fout gaat. Ze werken hard aan de opleiding, zijn gemotiveerd, hebben een goede voorbereiding. Werken met pos en paps. Zetten zich in voor de opleiding en halen op school goede cijfers en weten heel goed hoe alles in elkaar zit met boek, werk en opleiding. Ze frauderen niet en werken aan doelstellingen.

Helaas, helaas….. ik kom zulke haast niet meer tegen, en te vaak zijn vele van bovengenoemde dingen niet in orde.
Deze klootzak, die leerlingen begeleid en beoordeeld, moet van leerlingen verwachten dat bovengenoemde dingen kloppen. Kloppen deze dingen niet, dingen die gewoon onderdeel zijn van de opleiding en gewoon goed moeten zijn, dan is er een probleem tussen mij als leerlingbegeleider en de leerling. Ik kan dan helaas niet alles positief aftekenen, en een leerling een diploma kado geven, omdat er van en zorgopleiding een puinzooi van is gemaakt door de leerling. En de leerling die dit overkomt…. ja, die zal mij een klootzak vinden, een grote klootzak. Maar ach… ik heb een gladde rug daarin.

Een grote klootzak
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: