Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een hoogbejaarde dakloze man

een hoogbejaarde dakloze man

by de man in de zorg on March 25, 2010

een hoogbejaarde dakloze man
Neen; best wel iets raars meegemaakt tijdens mijn nachtdiensten.
Kan het lang of kort beschrijven; maar ik heb de mail die ik heb verstuurd aan mijn hoofd gebruikt voor deze krabbel.
Dag afdelingshoofd; dag hoofd zorg.
Gedurende mijn nachten in mijn locatie is er op zaterdag op zondag nacht en zondag op maandag nacht visite geweest in de beneden hal.
Visite; lees een dakloze man van iets ouder van zeventig jaar. Een man; keurig net in pak; een actetasje en een tas van albert hein. Van zaterdag op zondag nacht gaf hij aan de metro te hebben gemist en dat hij zou wachten in het gebouw. In het gesprek dat ik met hem had kwam naar voren later dat hij zeventig jaar is of ouder; geen huis en geen onderdak heeft en dat hij naar de hal van het gebouw waar wij zitten kwam, om droog te zitten en bij de kachel voor de warmte.
Van zondag op maandag nacht verbleef deze man wederom in de hal.

Vooropgesteld dat er van hem kant zijnde geen enkele dreiging uit gaat of wat dan ook en dat het hier om een man van boven de zeventig is; keurig gekleed en zeer keurig in zijn woorden. Op straat zou je niet herkenen dat deze man geen dak boven het hoofd heeft.
Ik heb deze man laten zitten; en zoals dat hoort deze man rond zeven uur in de ochtend koffie gegeven. Menselijkheid. Ik vind dat deze man, als hij warmte vind en zonder iemand te storen hier veilig de nacht kan doorbrengen; in dit openbare gebouw; dat ik de laatste ben en was die hier wat op tegen heeft of had. Liever hier dan dat deze man gaat lopen op straat en bij de metro in elkaar word geslagen omdat hij kwetsbaar is en een kofftertje bij zich heeft…..
Ik heb geen last gehad van deze man en ik weet zeker dat ik aankomde nacht; mocht hij hier wederom eventueel “overnachten”; geen last of overlast zal bezorgen. Ik weet dat hij hier droog zit en vooral veilig zit; want een man van zeventig jaar hoort niet te zwerven op straat. Ik hoop dat ook de bewonerscommise of woningbouwvereniging hier menselijk mee omgaat…. maar je weet nooit helaas.
Vooropgesteld; ik heb er geen last van gehad en en gaat geen enkel drijging van deze hoogbejaarde dakloze keurg nnet geklede man af. Zit te slapen in een stoel in de hal; en is weg om half acht.

Tot zover mijn mail aan afdelingshoofd en hoofd zorg. Mijn laatste nacht was hij er niet meer. Ik hoopte enorm dat de bewonerscommisie of de wonigbouwvereniging niet zo onmenselijk was om deze hoogbejaarde man uit dit openbare gebouw te zetten….. maar mijn laatste nachten was hij er niet meer.
Ik hoop dat hij op een andere veilige plaats onderdak voor de nacht heeft; en niet dat hij “weg is gestuurd”; want een bejaarde man van in de zeventig hoort niet te zwerven op straat!

een hoogbejaarde dakloze man
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: