Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een kip met een kale kont

een kip met een kale kont

by de man in de zorg on March 23, 2010

een kip met een kale kont
Ze was ook mijn voorgaande nacht al bezig met iets, maar toen ik binnenstapte op haar kamer tijdens mijn nachtdienst verstopte ze snel iets. Zij; lees een bewoner op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Zij; lees een bewonerd die altijd laat, zoniet erg laat naar bed gaat.
Ze stopte het weg toen ik op haar kamer kwam eergisteren; maar vannacht zag ik waarmee ze bezig was. Ze was bezig met haar kip. haar kip, een paaskip gekregen van familie, met achterop en bakje met chocolade. Op zichzelf wel een leuk ding, super kitsch, gemaakt van plastic en overal veren opgeplakt om deze prullaria, die ik ook altijd koop echt te laten lijken. Ik zag waarmee ze ook vannacht weer bezig was. Ze was aan het pulken aan de kip en ja; kijkend naar de veren op haar rollator was er weinig meer van over.

“Waar ben je mee bezig”, vroeg ik haar
“Ach, met niets” gaf ze aan en ze zette de kip op haar rollator.
Duidelijk was een groot kaalgeplukt deel te zien van de kip zonder veren; en de kont van de kip had ze ook al kaalgeplukt.
“Wat ben je aan het dien vroeg ik haar; je bent hem kaal aan het plukken”.
“Kaalplukken…doe niet zo gek…… die veren…… ach, hij is gewoon in de rui” 😉

een kip met een kale kont
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: