Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een lieve vrouw en een poes die naar de verse vis ruikt; heerlijk!

Een lieve vrouw en een poes die naar de verse vis ruikt; heerlijk!

by de man in de zorg on February 9, 2009

Een lieve vrouw en een poes die naar de verse vis ruikt; heerlijk!
Wat ruik je poes lekker naar de verse vis dacht ik; gisteravond laat; toen ik aan haar harige poes rook. Heerlijk; dag verse vis en harige poezen. Ik rook nog eens en ja; die geur beviel me wel. Juist die twee combinaties. Die twee combinaties die het leven wat aangenamer maken; in het even van een hardwerkende man in de zorg.

Neen; familie had vis meegenomen voor de bewoners. Doen ze wel vaker; althans sommige familieleden. Wat lekkers meenemen voor hun naaste; maar deze familie had ook voor alle andere bewoners verse vis meegenomen van de markt. Lekker voor op brood bij diegene die dat graag lusten. Zo ook gisteravond in mijn late dienst. Verse vis; de geur kwam er ruim vanaf toen ik de verpakking open deed maken.
Ben zelf ook dol op vis. Mocht ik ooit in een verpleeghuis worden opgesloten; dan staat dit zeer hoog op mijn verlanglijstje van wat mijn naaste voor mij me mag nemen. Kelly denk daaraan alsjeblieft. Ik kan midden in de nacht worden wakker gemaakt worden voor haring. Neen; eigenlijk ook niet; voor rolmopsen om precies te zijn. Ik loop door de supermarkt en zie een potje rolmopsen staan en ik pak ze om thuis op te eten; en het water loop mij spreekwoordelijk uit de mond.
Dus ja, gisteravond de verse vis in de magnetron; zodat deze een beetje warm mas. De geur verspreide zich in de woonkamer. Bij de bewoners op brood gedaan; bij wie dat graag wilde, bijna iedereen en ja; het ging er goed in bij mijn bewoners. Om eerlijk te zijn; het zag er niet uit bij sommige bewoners. Boetserende in de vis met hun handen; maar ondanks dit alles zag je dat ze zichtbaar genoten. Er bleef weinig van over, zoniet niets; van de vis wat de familie had meegenomen.
Nadien alle monden goed afgedaan bij de bewoners en ook de handen maar extra gewassen. Plakt zo en anders komen mijn collega’s van de nacht de plakkerige handen bij de bewoners tegen. Ook de gezichten maar even goed afgedaan. Sommige bewoners hebben de nijging om een kus te geven. Op zichzelf….. ja…. liever niet bij mij; maar bij sommige collega’s is dat geen probleem.

In de avond de woonkamers aan het einde van mijn dienst nog even opgeruimd, En toen zag ik hem staan. Een poes; harig; van een bewoner; van die knuffelbeesten, je kent ze wel. Zag er niet optimaal uit; zal ik dat zo maar uitdrukken. Ze had hem op haar schoot gehad bij het avondeten van de vis, en had hem waarschijnlijk als servet gebruikt. De knuffel pakte ik beet en ik rook. “Wat ruik je poes lekker naar de verse vis”.
Toch maar even in de sop gedaan; om hem wat lekkerder te laten ruiken 😉
Verse vis; heerlijk; poezen tof; wij hebben thuis ook twee leasekatte en ja vrouwen. Daar sta ik als hetero ook voor open. Drie combinaties die voor mij het leven een stuk aangenamer maken. Ook gisteravond tijdens mijn late dienst 😉 mijn avond kon niet mee stuk. Een vrouw en een poes die naar de verse vis ruikt 😉
tot oneven

Previous post:

Next post: