Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een nieuwe en andere baan

een nieuwe en andere baan

by de man in de zorg on June 23, 2007

een nieuwe en andere baan
Sprak mijn buurman vanmorgen toen ik tuiskwam uit de nacht. Mijn buurman, toffe kerel. ja, na ons geen kwaad woord over de buurman… Ja, toch wel. Zijn muziek staat vaak te zacht. Hij houd van een beetje dezelfde muziek als ons. Ja, dan loop je niet te klagen als de stereo bij hem aanstaat toch? Neen, geen problemen of zo ermee.
Ja, hij deed me gisteren een fantastisch aan bod, toen ik hem zag bij “zijn” auto van “de zaak”. Kom werken bij ons joh, ze hebben volop vacatures en we zoeken mensen. Ja, en voor bepaald werk op dat hoge nivo krijg je een goede financiele vergoeding.
Ja, lijkt me wel wat. Eigen auto van de zaak, vroeg beginnen en naar huis gaan als je werk af is en ja, elke weekend vrij. Vrijheid blijheid, omdat je “eigen baas” bent of aan het werk ben op locatie en soms toplocaties.
Ja, een baan waar een ieder tegenop kijkt, in een positie waarop je op een ieder neerkijkt. Acht tis maar een direkteurtje, tis maar een manager. Ja, zelfs die kijkt tegen hem op. Hij komt in contact met de leukste mensen en je heb alle mogelijkheid om zonder schaamte naar de mooiste vrouwen te kijken gaf hij aan.
Ja, een goede baan een leuke uitdagende baan op hoog nivo en zeer hoog nivo.

Neen, mijn buurman is glazenwasser bij een van de grootste schoonmaak/onderhoud bedrijven van rotterdam. Ja, een leuke baan die alles in zich heeft, maar niet zonder gevaar. Buiten op 10 hoog aan een bakje hangen in weer en ja veel wind, slechts vast aan een kabeltje van een pink dik. Ja, echt werken op hoog nivo en zo. Zal er zeker over nadenken en pas beslissen of ik deze gigantische uitdaging aan durf te gaan.
Er is slechts 1 probleem, ik durf niet hoger op de ladder dan 1 hoog. Misschien kan ik vragen om alleen de lage raampjes te doen en ramen te lappen op plaatsen waarbij ik niet de ladder ophoef. Ik heb enorme namelijk hoogtevrees.
Oh ja, de foto van “de buurman; neen mijn buurman; zonder angst en vrees”.

(ook te zien op de startpagina van www.gom.nl)
Tot morgen

Previous post:

Next post: