Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een ongeluk zit in een klein hoekje

een ongeluk zit in een klein hoekje

by de man in de zorg on October 8, 2007

maandag 8 oktober 2007
vannacht de nachtsukkel; vriendin dagdienst
Ja; ja; wat had ik gisteren een geluk of juist pech.
Oh neen; zo begin ik nooit.
Ehhh vannacht de nacht in; drie nachten voor de boeg en ja; vannacht eigenlijk niet goed geslapen. Beng beng was goed in de weer. Beng beng; de kleine van de buren. Lekker gehorig; dat zeker en ja soms zelf te veel denken in bed aan ach… laat maar. Neen; vannacht slecht geslapen wetende dat je meer dan vier en twintig uur voor de boeg heb. Ja; de nachten waren rustig hoorde ik van een collega’ maar in een paar dagen kan veel veranderen is mijn ervaring. Zie het wel; kep geen hekel aan de nacht; tis alleen klote voor je prive leven….

Ja; wat had ik gisteren een geluk of juist pech. Loop met mijn handen vol de trap af en ik glij uit. Uitglijden dat ook weer niet; ik “miste ” een trede; handen vol; stofzuiger, slang en de dingen die er bij horen maar die je nooit gebruikt. Normaal geproken pak ik alle treden; ik tel ze; maar gisteren miste ik er een. Te druk pratend met mijn vrienin ging in naar beneden. Ja; en daar lig je daar bijna met een smak op de grond. Luid hoorde ik roepen boven “IS MIJN STOFZUIGER NOG HEEL?”
Ja; die was heel en ja ik heb het geluk of de pech dat ik er weer goed van af komt. Geen kwetsuren, geen gebroken been of wat dan ook…..geen gat in mijn kop of verstuikte enkel. Geen schaafwonden of ander letsel een zelfs geen pijn (lees “pijn =excuus om niet te gaan stofzuigen”). Alleen een gigantische rotklap omdat ik met mijn stome kop een trede mis. En ja; voor mijn zeer bezorgde vriendin die zich ernstig zorgen en druk maakte….en direct naar beneden stoof en met een bezorgde blik keek….naar aanleiding van deze bijna doodsmak…..je stofzuiger is en was ook heel en hij is niet stuk of beschadigd 😉

Previous post:

Next post: