Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Een oud schrijfblokje

Een oud schrijfblokje

by de man in de zorg on July 2, 2005

02-07-05
een oud schrijfblokje
Vandaag gewerkt, dagdienst.
Ik loop naar buiten en pak bij de deur een schrijfblokje wat daar altijd ligt.
Heb ik altijd bij me, ik vergeet teveel.
Op in werk is mijn hoofd net een gatenkaas of een vergriet. Ik moet alles opschrijven anders vergeet ik het. Ik snap ook nooit waarom anderen niets opschrijven bij de overdracht. Beter geheugen of zo of misschien nog niet zo oud als mij……of..ach laat maar.
Maarja; ik pak ‘n oud schrijfblokje en blader het even door.
Het was een oud schrijfblokje van enkele maanden geleden.
Er staan namen op van bewoners die ik een half jaar geleden heb verzorgd.
Van bewoners die er nu nog zijn en bewoners waarvan ik de namen en gezichten niet meer weet te herinneren. Wie oh wie was dat ook al weer, dat denk ik….
Tis raar je heb zoveel bewoners meegemaakt en zovelen zijn overleden.
Dat besef je pas bij het zien van een oud lijstje; ook vanmorgen weer.
Bepaalde bewoners vergeet je nooit; althans dat denk ik of dat dacht ik.

Er is in de afgelopen twee maanden erg veel bij mij op de afdeling gebeurd. Te veel bewoners of veel bewoners zijn overleden. Er is een enorme verschuiving geweest en vele vertrouwde gezichten zijn naar huis of overleden.
Ook bewoners die ik maandenlang of jarenlang heb verzorgd. Bewoners waarvan ik nu denk dat ik ze over een aantal jaren nog herinner, van naam, gedrag en hoe ze waren.
Bewoners waarvan ik nu denk; die vergeet ik nooit; zeker als je kijk naar hoe lang ik ze heb verzorgd en hoe goede band ik met hen en hun familie had en heb.

Over een half jaar pak ik misschien en schrijfblokje uit de kast, het schrijfblokje wat ik vandaag heb gebruikt, voordat ik naar mijn werk ga en zie oude namen staan, van bewoners, van bewoners die ik nu jarenlang verzorgde en dacht nooit te vergeten…… en ik zal me weer afvragen wie was dat ook al weer………….sorry; ik weet hen ook niet meer te herinneren en ik kan me er geen gezicht meer bij halen.

Previous post:

Next post: