Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een rustige onrustige avond

een rustige onrustige avond

by de man in de zorg on July 17, 2008

een rustige onrustige avond
Ja; en dan merk je dat je op pg werk en niet op somatiek……. Op somatiek verzorg je mensen in de avond; breng je ze naar bed; maak je ze op en top in orde; en ja; als alles goed is nog een zeer sporadische bel. Wat verzorgd is en op bed lig of leg; dat gaat goed en daar heb je weinig “werk” meer aan.
Neen, het verliep gisteren netjes; mijn avonddienst in mijn zorgtoko. Lekker liep het eigenlijk best wel. Goed op elkaar afgestemd wie wat ging doen en hoe. Inspelen op vraag en hulpvraag van bewoners.
Ehmmmmm; ja een leuke, goede avond kan ik wel zeggen. Alles rustig; vrijwel geen bellen en ja; stil…..erg stil….. te stil.
Totdat er vanaf tien uur, kwart over tien mensen uit bed komen en gezellig aan de wandel gaan op de afdeling; zwervend van de ene kamer naar de andere kamer; en zo overal van die bellen af laten gaan.
“Die bellen”; lees een soort bewegingsdetectoren die een belsignaal geven aan jouw als witte rakker; als er iemand uit bed komt. Mensen bellen niet zelf meer; komen uit bed; en de kans op pg is dat mensen vallen hierdoor. Zo weet je wie uit bed komt en waar je moet wezen.
Dus ja; na tienen gingen er een aantal bewoners lekker aan de wandel; over kamers; waar ook van die bellen staan. Ja; en dan heb je een rustige onrustige avond. Een avond die rustig en goed verliep; maar door “de zwervers” druk werd.
“Pg; johan”, gaf mijn vriendin me wel eens aan. “Je denk dat je het niet druk heb; zonder bellen van bewoners……. je heb het soms zeer druk; en dat licht niet aan de zorgzwaarte van je bewonrs. Dat lopen van bewoners; maak je avond soms zeer druk….”
Ja; dat zeker; mijn laatste drie kwartier in mijn zorgtoko…..bewoners gezellig aan de wandel….. Het was zeer bizzy.

Previous post:

Next post: