Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   een straatnaam

een straatnaam

by de man in de zorg on July 10, 2007

een straatnaam
“Hij is kapot en waarschijnlijk morgen ook nog wel; maar het was het waard”; gaf de familie aan.
Neen; wel tof. Voordat een bewoner bij ons werd opgenomen; had hij de vraag voor een straat opgegeven voor iemand die veel van en voor zijn woonplaats heeft en had betekend. Het heeft lang geduurd; maar vorige week kwam de familie met een “officiele” mooie brief van de gemeente waarin hij had gewoond. Zijn verzoek was ingewilligd en hij zou aanwezig wezen; als speciale gast; bij de onthulling van het bord van de staat. Iedereen zou aanwezig wezen; van deelgemeente gasten tot hoge omes; maar uiteraard ook familie van diegene naar wie hij zijn verzoek had ingedient om een straat naar deze persoon te vernoemen.
Vanmorgen perfect door mijn vrouwelijke collega’s in orde gemaakt. Een heel mooi kostuum; blote billen gezicht; nog even naar de kapper en gewoon super.
Familie was zeer tevreden over het zeer goede resultaat, en de heer zag eruit om door een ringetje te halen…….
Op tijd gegeten s’middags en met de aangepaste taxi naar z’n woonplaats, voor de onthulling.

Men was onder de indruk; over de onthulling en alles daaromheen. Enorm tevreden ten aanzien van de zorg en de zorg rondom de heer rond deze speciale dag. Ja; moe waren ze. De familie die enorm in spanning zat of de heer het wel vol zou houden en of alles goed zal gaan. En de heer van een misschien wel lange dag. Morgen zal het wel even niet met hem gaan; tis enorm zwaar geweest. Dit gaf de heer ook aan. Maar toch……..het was het waard. Ja, het gebeurd niet vaak;dat een verzoek word ingewilligd van iemand om een staatnaam te benoemen naar een belangrijk persoon; waarvan juist hij vind en vond dat deze persoon een staatnaam verdient. Bijzonder alsook misschien uniek
Tot morgen

Previous post:

Next post: