Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   eet smakelijk?

eet smakelijk?

by de man in de zorg on May 9, 2007

eet smakelijk?
Gisteren vrij, samen met m’n vriendin. Samen om vijf uur aan de kook. Ja; doen we wel regelmatig; als we vrij zijn; alhoewel ik moet toegeven dat ik best wel vaak kook.
Ze had spullen gehaald bij de supermarkt voor een best wel uitgebreid gerecht. Een gerecht wat ik niet alleen kon. Dus ja; samen gezellig aan de kook om vijf uur.

Na een kwartiertje ging het bij mij al mis. Flink de uien aan laten branden; tot zwart toe. Bak maar nieuwe hoor; zo is het niet te eten zie mijn vriendin. Dus trouw maar weer uien gebakken.
Ik doe de groente wel en ze gooit mijn net afgespoelde groente in een hete pan met olijfolie….

En dan heb je een enorme puinzooi in je keuken. Vet wat overal heenspattert en een chaos die niet te overzien is. Dat word een latertje denk ik en zeg “ach ,dat kan gebeuren hoor”.
Groente is wel gelukt trouwens. Pasta verliep ook goed. Doe jij nog even de chamignons even; voeg mijn vriendin. Ik een laag vuurtje opgezet en de campignons gebakken. Dat zal me geen tweede keer overkomen denk ik.
Vriendin dekt intussen de tafel. De telefoon gaat. Ik pak hem wel; zeg ik. Sta drie minuten aan de telefoon en ga terug naar de keuken….met zwarte aangebakken en ook verpeste champignons.

Vriendin boos; een gerecht waarbij de champignons het echt afmaken; eten zonder champignons; dat kan echt niet. Toch maar alles bij elkaar gedaan om het maar zo te laten.

Al met al het was het ook wel lekker; ook zonder champinons; schrijf ik omdat ik slecht kan liegen, de champignons hadden het echt afgemaakt.
Maare….als we volgende keer samen aan de kook aan; zullen we dan maar iets makkelijks klaarmaken. Wat dacht je van gekookte eieren?
Tot morgen

Previous post:

Next post: