Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   eigenheimer

eigenheimer

by de man in de zorg on June 25, 2007

eigenheimer
Vandaag vrij, vriendin heeft laat.
Neen; sorry; ik ben niet zo makkelijk op m’n werk. Sommige vinden me lastig; sommige irritant en nog meer vinden me bij tijd en wijle een enorme zeikerd.
Weetje……..ik ben er soms nog trots op ook. Zolang men dat zegt betekend dat ik (nog) niet vastgeroest en gehospitaliseerd ben. Doen zoals we het al honderd jaar doen en deden; goed of fout. Durven en willen veranderen; als daarbij de kwaliteit van zorg en ook de veiligheid verbeterd kan worden. Als ik ergens achter sta, kunnen anderen doen wat ze willen, ik zal me niet aanpassen….tenzij; daar heb je het weer; een verbetering in veiligheid en qwaliteit van en voor de bewoners is.
Liever moeilijk en veilig; dan makkelijk met een vraagteken.
Liever laat klaar en qwaliteit, dan vroeg klaar en ja; misschien qwaliteit met een vraagteken neerzetten en wetende dat als je “iets meer” meer had gegeven dat er beter werk was neergezet.
Ik zal me niet aanpassen als het ten koste gaat van zorg en bewoners. Nooit.
Misschien dat ik daarom door sommige lastig, irritant en soms wel een enorme eigenheimer word gevonden. Denkend en/of zeggend; het intereseert me niet of weinig. Mijn rug is glad……
Maar toch…..tis soms niet even makkelijk; je kan het zelf makkelijk hebben; en te vaak kies ik voor het moeilijke.
Kwaliteit vieligheid en mens zijn; komen voor goede zorg en niet omdat het “zo gezellig” is betekend alles voor mij. Daarvoor kom ik; daar sta ik voor; en daar kan geen vastgeroest mens wat aan veranderen; zo wil en zal ik nooit worden……het spijt me.
Punt. Van deze misschien wel “stevige” log.

Previous post:

Next post: