Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   einde van de zomerpiek?

einde van de zomerpiek?

by de man in de zorg on August 25, 2007

de zomerpiek in het verpleeguis wat is dat
Neen afgeopen twee dagen best wel bizzy geweest; ja druk; te druk. Lange dagen hoop gezeik…..
Maarja; laat maar. ‘T heeft geen zin deze dingen op deze log te schrijven; maar toch; ik moest het toch even kwijt.
Maarja; bijna september en de “zomerpiek” zit er bijna op. Toch vraag ik me dikwijls af wanneer begint de zomerpiek en eindigd deze eigenlijk. In sommige verpleeghuizen is het altijd druk. Loopt daar de zomerpiek van 1 januari tot 31 december?
Neen; ‘t zit erop; althans bijna de zomerpiek. De meeste zijn met vakantie geweest en zijn weer terug. Enkele sukkels; waaronder ikzelf krijgen nog vakantie. Wanneer is beken en waarheen is nog de vraag.
Neen, zomerpiek bij mij op de afdeling. Even wat minder handen aan het bed. Er is besloten voor een opname stop. Dus geen nieuwe mensen op te nemen. Ja; en dat kost geld, dus ja er is wat anders op gedacht. Een opname stop dat wel; maar wel talloze crisisdiensten. Van die opname stop; en met minder handen hetzelfde werk doen is veel gebleken. Ook deze zomerhebben we bijna altijd een volle bak gehad. 30 bewoners of meer. Maarja; niet klagen; we zijn er denk ik best wel netjes doorheen geoem. Mensen die door zijn blijven werken; met hun tong op de vloer hangende; balend van de zoveelste drukke dag met een “niet optimale bezetting” zoals dat netjes heet. (Ook na de zoveelste drukke dag ga ik lopen balen als ik gaar en moe ben). De zomerpiek; hij zit er bijna op. Enkele sukkels zijn nog aan het werk die geen vakatie hebben gehad. Ik tel hard af en heb die grote vlag al gekocht voor mijn laatste dag. Ik ben toe aan vakantie en op te gaan naar het volgende; de herfstpiek.
Tot morgen

Previous post:

Next post: