Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Eindelijk weekend uitzieken

Eindelijk weekend uitzieken

by de man in de zorg on February 24, 2006

eindelijk weekend uitzieken
Ja; het was me het weekje wel; een drukke maar leuke week op mijn job. Eerder al aangegeven; een drukke week met lange dagen; waarvan ik onlangs al aangaf dat ik best wel ‘gaar” was.
Ja, eindelijk vrij en wonder boven wonder; samen gelukkig vrij.
Leuk en tof; gezellig samen; lang geleden; misschien wel te lang geleden.
Ja; leuke dingen doen en gewoon doen waar je zin in heb; samen. Niets moet alles mag…..oke bijna alles.

Begon goed vanmorgen; barstende koppijn en ja; een loopneus. Brandende ogen en ja…door de zakdoeken was ik ook snel heen.
Balen; naar mijn werk; op zichzelf niet erg; maar net voor ons; ja ons; vrije weekend deze verscheinselen.
Hoor net op de radio en ook op televisie; dat we binnenkort gebukt gaan onder een griepgolf. Voel de bui al hangen. Eindelijk samen en verkouden worden. Nu ook brandende ogen en ja; nu al drie keer mijn neus snuiten terwijl ik dit stukje schrijf.
Neen ken het niet gebruiken; verkoudheid en zeker niet de grieperitis.Neen liever maandag pas; moet ik werken; dan kan ik me ziek melden. Laat ze daar maar een dagje wachten; maar nu….neen niet in ons; ja ons; vrije weekend.

Leuk joh; kep van de buren een statief gekregen; je ken dat wel; zo’n driepoot waarmee je foto’s kan maken waarbij niet getrild kan en mag worden. Niet die statief kan foto’s maken maar je camera kan erop; je begrjp me wel.
Ja bijvoorbeeld voor in het donker.
Moet zo’n camera vier seconden niet bewegen bij dingen waarbij niet geflits kan worden; mijn flitser reikt niet tot de hemel.
Sta je kort stil dan heb je een driedubbele foto.
Dus ja; de buurman stond aan de deur met zo’n driepoot. Wel mooi; morgen uitproberen en dat zal wel binnenkort op mijn log komen.
ja; morgenochtend vroeg de tuin in; mijn statief neerzetten en zoooooooomen. Wel leuk; maar ja; dan moet ik me niet zo grieperig voelen.
Voelen; ken het niet gebruiken; ja, wel maandag. Als ik ziek word, dan maandag; dan moet ik werken. Laat ik me dan maar ziek melden.
Of toch maar niet.
Deze sukkel loopt als sinds 1992 zonder 1 dag ziek te zijn in de zorg te we?ken.
Kep ooit beloofd dat als ik ziek word;of ik me ziek meld; dat ik gebak trakteer; ja, je moet toch wat de eerste maal in 14 jaar dat je ziek word of bent.
Weetje kom wel maandag werken; ook al voel ik me misschien klote van de griep. Het bespaar me een hoop geld.

Previous post:

Next post: