Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   eisprong verlof voor mannen in de zorg

eisprong verlof voor mannen in de zorg

by de man in de zorg on August 13, 2012

Binnenkort laat ik ze langskomen bij mij om toestemming te vragen om zwanger te worden, gaf mijn leidinggevende aan, op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. (Ze, lees trouwens niet mijn dementerende bewoners maar ze zijn mijn vrouwelijke collega’s). Neen, zwanger en mijn afdeling, het lijkt het noro virus wel, maar dit virus is niet te stoppen en steekt keer op keer weer de kop op. Is de ene net zwanger is een paar maanden later de nadere zwanger. Drie op een rij en ja ik kan me voorstellen dat je daar als leidinggevend op een geven moment ziek van word. Gatenkaas in het rooster. Vandaar de opmerking om van te voren toestemming te vragen als men zwanger wil worden. Ook hiermee pis ik ook als man in de zorg weer buitende pot. Kon ik maar ook eens zwanger zijn, denk ik vaak. Tien weken bevallingsverlof. Geen avonddiensten, een waanzinnig hoog ziekteverzuim met als reden… ik ben zwanger. Geen nachtdiensten. Dagen rondhangen op een stoel….. zwanger zijn is erg, en zwaar hoor ik vrouwen vaak zeggen. Wij mannen hebben het ook zwaar zeg ik dan wel eens. Ach, stel je niet zo aan, word ik massaal toegesproken door al die vrouwen op mijn afdeling.

Neen, wij mannen hebben het ook heel zwaar als vrouw lief zwanger is
Worden tien maal in de nacht wakker, omdat vrouwlief weer naar de wc moet
Grijpen weer mis bij de chips na een avond werken omdat vrouw lief weer een vreetbui had
Moet met de zware boodschappen lopen, omdat vrouwlief niet met te zware boodschappen wil lopen
Ja en het toppunt van liefdadigheid van de man…. Mag je het doucheputje schoonmaken omdat vrouwlief niet meer zo ver kan bukken…………. Wat is het leven toch zwaar als man zijnde, als de vrouw zwanger is.

Jullie boffen maar als vrouw zijnde met zwanger zijn. Is er geen regeling voor mannen als vrouwlief zwanger wil worden, wan bij zwangerschap word aan ons niet gedacht. Ja, twee dagen vrij. Bij voorbeeld jullie hebben zwangerschap verlof en wij mannen een soort seks verlof, als vrouwlief zwanger wil worden. Vraag twee dagen sexverlof aan om eens flink…….. en dat dit in de cao is geregeld en op de dienstlijst staat. Johan, vrij, verplicht neuken. Dat je je gewoon na dit verlof ziek meld met de reden, ik ben zo moe…… of op je werk komen, geen flinker uitvoeren omdat je het thuis zo zwaar heb…. Thuiskomen, en tegen de vrouw zeggen kijk op mijn dienstlijst….. verlof om….want jij wil zwanger worden. maar sexverlof staat zo raar in de cao. Eisprongverlof…… ovulatie verlof….. Beste baas, ik wil nu twee dagen vrij, mijn vrouw wil zwanger worden, dus er moet flink geneu…… worden…. of kan ik overuren opnemen om te gaan….. thuis…. of waar dan ook, maar wel met je vrouw die zwanger wil worden

Neen, wij mannen hebben het maar zwaar. Ach, was zwanger denk ik vaak. Dan hoef ik tenminste niet op woensdag doe klote vuilnisbak buiten te zetten. Kutsmoes nummer 8994 bij zwanger zijnde vrouwen. De vuilnisbak is te zwaar….

Previous post:

Next post: