Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   electric boogie

electric boogie

by de man in de zorg on March 17, 2010

electric boogie
Het is eigenlijk zo simpel dat wij eigenlijk zo dom zijn geweest om nooit met die meneer zo bezig te zijn geweest op mijn afdeling hiermee. Het woord…. de electric boogie. Het bestaat al idioot veel jaren en overal word het gebruikt. Shake hands en geef die beweging door.
Toen deze ouwe bok jong was, was het een rage. Een schokkende epileptie beweging aan de linkerkant beginnende; drie maal met je hoofd schudden en ja dan de wave via je arm naar je vingers door laten glijden en dan deze wave doorgeven aan de volgende persoon naaste. kon je dit good… dan was jepas echt cool. Ja vroeger… heel vroeger!
Dit moeten ook de gaste die pdl hebben uitgevonden ook hebben gedacht. Of is het andersom. Een stel gasten zagen pdl en dachten…. dit is cool, we jatten gewoon die beweging en we noemen het de electric boogie.
Ik denk dat het zo is gegaan; maar de ectric boogie bij bewoners werkt super. Oh ja; dat pdl is passiviteiten dagelijks leven, maar dat weet idereen. Naja iedereen….. natuurlijk wisten wij dat maar we deden het niet bij deze mannelijke bewoner. Het is geen gouden ei waar zij mee kwam met haar voorstel om te gaan pdl-len bij deze man die contracturen had en daardoor moeilijk te verzorgen was, maar we deden het niet. Neen, liever moeilijk en tobben dan makkelijk. Een pdl achtergrond had zij, vanuit een andere zorginstellen en volop aan de slag bij ons. In overleg met hogerop; het idee is verdomd goed; maar het moet wel toestemming hebben van bovenaf, maar om eerlijk te zijn het werkt goed.
Een bewoner met contracturen die anders moeizaam te verzorgen is; komt met de electric boogie helemaal los en is een bewoner de gewoon goed te verzorgen is. Idioot prettig voor de bewoner; omdat je ziet en merkt dat de bewoner geheel los komt en ontspannen is. Prettig voor ons; omdat met een klein stukje…. boogien zij volledig los komt en het gewoon makkelijker is die mannelijke bewoner te verzorgen. Beide partijen veel voordeel hiervan; maar om dat dit een zorgsite is, zal ik krabbellen vanuit de kant van de bewoner en terecht. De bewoner heeft het meeste voordeel hiervan.
De electric boogie beweging bij mijn bewoners. Die beweging; die beweging die weer gejat is van mensen die pdl hebben uitgevonden…. zo simple en zo’n groot resultaat. Maar toch….wat ik mezelf eigenlijk telkens afvraag…… zijn wij nauw heel de tijd zo dom bezig geweest; of is deze collega hier zo verdomd goed mee bezig?

Oh ja gisteren werd mij gevraagd op mijn werk hoevaak deze krabbels gelezen werden per dag. Er worden vijftienhonderd pagina’s bekeken per dag! En jij bent er een van. Bedankt dat je er bent.

electric boogie
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: