Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   en het virus sloeg keihard toe

en het virus sloeg keihard toe

by de man in de zorg on September 29, 2007

en het virus sloeg keihard toe
Ja; we begonnen vandaag goed op de afdeling. Van de zes collega’s op de dag waren er twee ziek geworden…..
(te weten; via mail is mij ter ore gekomen dat er in diverse verpleeghuizen heden hetzelfde is; iets met veel braken en diaree)
Ja; het ergste is eraf denk ik; hoop ik bij mij op de afdeling. De laatste twee bewoners zijn diaree en braak vrij. We zijn nog wel “gesloten”; teneinde versprijding te voorkomen elders in huis. Dus ja; alles was vandaag uit bed gelukkig. Wel heb ik begrepen dat we nog wel een aantal dagen dicht blijven. Ja; we worden er onderhand gek van; plakkerige zweet handschoenen en schorten…..

Gisteren kwam mijn vriendin thuis; en gaf aan dat ze op haar eerste dag met haar neus in de boter; neen ontlasting was gevallen. Veel ziek personeel en veel bewoners. Neen; last had ze nog niet en vanmorgen is ze vol goede trouw naar haar job gegaan.
Vanmiddag reed ik langs haar werk; ze werkt bij de “buren” en zag ik haar auto niet staan. Ik kreeg een licht vermoeden; mijn vriendin is een van die gasten die altijd te laat naar huis gaat. Of het nu alles voor haar bewoners is of roeping is; ik weet het niet. Een gouden hart met d of t voor haar mensjes. Kwam thuis en daar lag mijn vriendin uitgestrekt op de bank; met een spuugemmer naast haar. Was flink aan de braak gegaan op haar werk en thuis had ze een vast relatie met de wc pot gekregen. Zielig om dat meisje zo te zien.

Maarja; een niet optiale bezetting maar wel alles op tijd af. Ja; draai het eens om. Noem een dag dat je simpelweg klote staat een verwendag. Bewoners mogen zo laat uit bed komen als ze willen en die fantastische gasten van voedingsassitenten verwennen ze met ontbijt op bed en al het mogenlijke lekkere. Neen; een ieder was er ontdanks niet optimale bezetting rond twaalf uur uit; waarbij wel valt op te merken valt dat zowel bewoners als ook familie begrip hadden voor deze grote onvoorziene situatie.
Oh ja; zelf heb ik nog geen last (gehad) ; maar het zal vanavond thuis wel zoenen met mondkapjes worden en ja; uiteraard daarna gelijk m’n lippen desinfecteren ; in de hoop dat ik op deze manier niets oploop 😉
Tot morgen…

Previous post:

Next post: