Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   En toen schiep God

En toen schiep God

by de man in de zorg on March 6, 2006

En toen schiep God
Daarlijk werken; late dienst. Een luxe dat wel; met zijn drieen!!! tot kwart voor elf. Ja; luxe dat zeker; zeker als je kijk naar ingezonden emails dat het wel eens geheel anders is.
Dus ja; daarlijk werken; laat; op een relatief “rustige afdeling”. Staan goed; kep er alle vertrouwen in.

Leuk stukje; gelezen in een boekje.
En toen schiep God in een bont gehulde massa die Hij bij gebrek aan beter “De Kat” noemde. Hij bekeek Zijn schepping en schudde Zijn hoofd. Het was niet precies wat Hij bedoeld had.
Hij hield het ding omhoog en het hing lusteloos in Zijn handen. Hij liet het vallen, en het lag in alle richtingen uitgestrekt op de grond, zo plat als een pannekoek. En toen Hij de voorpoten van het ding over de borst kruiste en de achterpoten in lotushouding vouwde, bleven de ledematen precies in stand zitten.
Zijn nieuwsgierigheid werd nu geprikkeld. Hij draaide het lichaam om en rekte het uit tot het bijna twee maal zo groot ws. Hij rolde het tot een balletje. Hij draaide het rond, boog het en kneede het. Het ding deed zijn ogen niet eens open.
Hij wreef ongelovig in Zijn baard. Hij wist niet of Hij moest lachen of huilen. Natuurlijk wist Hij dat dit schepsel niet bepaald een wonder was. Maar er was nu geen tijd meer voor veranderingen, want Hij was bijna aan de limiet van zeven dagen.
“Nu ja”; zei hij schouderophalend. “Je kunt niet alles hebben.” En terwijl Hij op het punt stond op aarde te komen, rolde de kat zich op en viel weer in slaap.

Previous post:

Next post: