Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   engelen bestaan

engelen bestaan

by de man in de zorg on June 11, 2010

engelen bestaan
Neen, er werd woensdag gevraagd door een familielid gevraagd waar een van mijn dementerende bewoners op mijn kleinschalig woonproject op wou stemmen. Vraag dit aan een dementerende en ja, je weet het antwoord….. en kwam niks zinnigs uit. Ze zat daar de vraag aan te horen terwijl ze de cavia aaide. Wat vind u echt belangrijk… ze bleef haar cavia aaien.
Ze is gaan stemmen en heeft uiteindelijk op de partij voor dieren gestemd, om de belangen van haar cavia te vertegenwoordigen in de tweede kamer.
Woensdag avond heeft de partij voor dieren de gehele avond op 1 stem gestaan, maar wat schetste mijn verbazing toen ik donderdag ochtend teletext aanzette…. 2 zetels voor de partij voor dieren. Misschien wel twee zetels omdat mijn bewoner op de partij voor dieren stemde, voor de belangen van haar cavia. Een engel op mijn afdeling is misschien wel de reddende engel geweest voor deze partij. Elke stem, telt, ook de stem van mijn dementerende bewoner en de belangen van cavia’s in verpleeghuizen. Een engel op mijn afdeling die stemde op de partij oor dieren en die de twee zetels bezorgde voor de partij voor dieren, in de kamer.

Er loopt een fantastische collega rond op de afdeling. Ze ziet er altijd netjes uit, en onlangs had ze een soort overgooier aan van wit. Kleine kinderen en bejaarden, althans dementerende bejaarden, zeggen alles.
Heb je je pyama nog aan vroeg een van mijn bewoners aan haar……
Een andere keek haar aan en gaf aan “je lijkt wel een engel met die kleding”. Niks ten aanzien van de kleding van mijn collega, nog ten aanzien van deze collega, maar die uitspraken, ongeremd uit de mond van een dementerende ebwoner komende…. grappig.

Engelen op mijn afdeling die op de partij voor dieren stemmen. Collega’s die voor een engel worden aangezien. Ik geloof niet….. maar na deze twee voorvallen ben ik van 1 ding overtuigd….. engelen bestaan.

engelen bestaan
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: