Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   even………..

even………..

by de man in de zorg on July 8, 2007

even
Gisteren vrij; eindelijk een beetje beetje mooi weer in mooi hoogvliet. Ja; afgelopen dagen net zoalsbij jullie veel regen. Kijk met medelijden naar mensen die nu vakantie hebben en met hun tentje op de camping staan.
Maarja; regen en werken is eigenlijk geen probleem.
Neen, gisteren eindelijk weer eens “even “in de tuin aan het klootzakken geweest. De halve heg geknipt….; in de lengte tot de erfscheiding; het ziet er niet echt uit. Ja; mijn buurman is werkloos; heeft die “arme jongen” ook eens wat te doen en heeft hij eens een reden om eens iets met zijn handen te gaan doen….hoewel werken; in de tuin of voor een baas; en handen gebruiken kan niet bij mijn buurman; daar word je misschien wel moe van……
Maarja; niet zeiken hierover; mijn vriendin werkt met alle plezier voor hem en staat met liefde; ook vannacht weer; een groot deel van haar salaris aan belasting af voor gasten zoals hij….
Maarja; lekker geklootzakt in de tuin, en alles weer onkruid vrij gemaakt. “Ik ga nog even naar intratuin” gaf m’n vriendin aan. Leuk; “ja we hebben een boompje wat dood is en die haal ik er wel even uit”; “ben toch bijna klaar'; “vijf minuten nog ; kan het er weer tegenaan”.
Vriendin is naar intratuin geweest en heeft een hele boel leuke dingen gekocht. Het boompje was er uit.
En kijk eens wat ik hier heb…een nieuwe seringen boom.
Ja; we hadden er een staan; niet klein; meter of drie, drie en half; maar door het niet optimaal snoeien van mij als tuinman was en is de boom niet meer op aan te zien. Graaf jij “even” die boom uit en dan kan deze er zo “‘even” ingezet worden.
Ja; dat doe ik wel “even”……..Ja; en dan ben je “even” goed bezig. Anderhalf uur; een kuil in de tuin waar je eng van word en een enerm ravage in m’n tuin; die klaar en glad was. Overal troep en m’n tuin….een slagveld. Maarja; “even” is de gehele dag geworden; maar het ziet er weer netjes uit, als ik eerlijk ben, vriendin heeft een goede smaak, zoals dat heet.
Ik heb alle tijd gehad om alles weer op te ruimen en het weer in orde te maken. Ziet er weer mooi uit. Alle tijd; ook om vol verwondering te kijken……dat mijn buurman…in de eerste keer sinds maanden zijn handen heeft gebruikt….en schrik niet….om te werken aan zijn tuin…..voor vijf minuten…..en toen….ging hij zoals altijd….weer “uitrusten” op de bank. Werken kan vermoeiend wezen buurman.. Wij weten er alles van; wij staan dag en nacht op ons poten te werken voor jouw uitkering :(

Previous post:

Next post: