Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Foto

Foto

by de man in de zorg on May 11, 2005

foto
Het was laat gisteren.
Gistreren een mail gekregen van TvV om eventueel door te gaan; wat leuk is. Ook de collumn die ik had geschreven zou worden doorgeschoven naar een ander nummer wat later in het jaar verscheint.
De vraag was of ik voor dinsdag geloof ik een nieuwe collumn kon schrijven.
Meestal een hoop werk zoiets; maar omdat ik de keuze zelf deels kon bepalen kwam ik stukje bij beetje wel op een leuk onderwerp wat leeft.
Gisteren om zeven uur s’avonds begonnen met schrijven; herschrijven; verbetreren; herschrijven. Rond elven was hij voor een groot gedeelte klaar. Nog niet naar m’n zin; zal nog wat met texten moeten schuiven; maar kom wel in orde.
Vandaag samen met m’n vriendin vrij.
Mogen; donderdag even langs m’n werkgever om de collumn door te bespreken. Tis nooit de bedoeling doordat ik schrijf dat m’n werkgever problemen met de text heeft. Vandaar dat ik hem even laat lezen voordat ik hem wegdoet.
Kunnen ze achteraf nooit niet zeggen; he wat staat er in dat blad……
Maarja; vanmorgen de rest in orde gemaakt; hij is rond.
Gisteren na het schrijven maar naar buiten gegaan.
M’n vriendin had laat. Meestal rond de tijd dat ze thuiskomt even buiten roken. Even een frisse neus halen.
Weet dat het ook bij haar druk kan zijn, maar stond toch te verbazen dat ze tegen twaalven pas thuiskwam. Gebabbeld en de nababbel met een collega. Druk geweest gaf ze aan.
Maak niet uit; weet waar ze was; vroeger werkte in het centrum van Rotterdam. Was best wel bezorgd als het laat werd; maar nu; nu ze werkt bij de buren maak ik me niet zo ongerust als het wat later word.
Ze kwam gisteren op de afdeling. Overal foto’s. Uitgeprint op een a4 tje.
Hoop nieuwe collega’s dacht ze. Wel een bekende. Bij de buren hadden ze een artikel gevonden over het baxtersyseem. In het zelfde blad zat ook een foto van mij en in de collumn stond de naam van m’n vriendin ook vermeld.
Waren erachter gekomen dat de foto in dat blad van mij was en deze foto hadden ze op de afdeling opgehangen.
Dacht ze eindelijke even van me verlost te zijn;zie ze me weer……
Maarja; ze vond het wel leuk geloof ik.
Vanmorgen post van haar wekgever. Voor de dag van de verpleging. Toffe brief; daar ben ik eerlijk in; met zeker een text die je als werknemer bij de buren goed doet.
Kan het wel waarderen en ik vind het netjes dat er zo’n text instond.
Voor de rest vandaag een beetje rustig aan gedaan.
Binnenkort nachten; morgen thuis soppen en stoffen en genieten dat we even samen zijn. Binnenkort is het werkcircus er weer; dan zullen we elkaar weer veel minder zien.

Previous post:

Next post: